Лидерът на управляващата консервативна партия в Полша Ярослав Качински се

...
Лидерът на управляващата консервативна партия в Полша Ярослав Качински се
Коментари Харесай

Ярослав Качински пак става вицепремиер на Полша

Лидерът на ръководещата консервативна партия в Полша Ярослав Качински се връща в държавното управление като вицепремиер , оповестява " Франс прес ".

74-годишният Качински на процедура е считан за водач на Полша, откогато неговата партия " Право и правдивост " пристигна на власт през 2015 година

Според наблюдаващи завръщането му в кабинета има за цел да донесе непоклатимост на държавното управление , разтърсвано от вътрешни спорове, и да приготви консерваторите за изборите, които евентуално ще се състоят през октомври.

" Това е значима поддръжка преди изборите и ясно обръщение, че се борим за победа ", съобщи представителят на държавното управление Пьотр Мюлер.

Качински ще бъде единственият вицепремиер. Досега в кабинета имаше четирима вицепремиери. Всички те обаче подадоха оставки от постовете си, само че остават членове на държавното управление.
 Качински не желае хомофобска Полша, само че държи на нормалността
Качински не желае хомофобска Полша, само че държи на нормалността

Прекалено е хората да желаят лесна промяна на пола, подлага на критика той демократичния Запад

Очаква се по-късно през днешния ден президентът Анджей Дуда публично да назначи Качински, който и преди е заемал тази служба. От октомври 2020 година по въпросите в региона на сигурността.

" Ролята на Ярослав Качински ще бъде друга от предходния път. Отсега той ще координира цялата работа на държавното управление. Матеуш Моравецки остава министър-председател ", изясни Яцек Сасин, един от подалите оставка вицепремиери.

Преди идния избор през есента " Право и правдивост " е отпред, само че главната опозиционна партия - Гражданска платформа, набира позиции.

Според изследване на публичното мнение, извършено този месец, ПиС има 33% поддръжка, до момента в който " Гражданска платформа " събира 27%, което е нарастване с четири процентни пункта спрямо предходно изследване.
 Лидерът на ръководещата партия в Полша хвърли оставка като вицепремиер
Лидерът на ръководещата партия в Полша хвърли оставка като вицепремиер

Ярослав Качински се концентрира върху подготовката на партията си за изборите догодина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР