Лидерът на управляващата консервативна националистическа партия в Полша Ярослав Качински

...
Лидерът на управляващата консервативна националистическа партия в Полша Ярослав Качински
Коментари Харесай

Ярослав Качински: Полякините не раждат деца, защото много пият

Лидерът на ръководещата консервативна националистическа партия в Полша Ярослав Качински се оплака през уикенда от ниската раждаемост в страната, която съгласно него се дължи на несъразмерната консумация на алкохол от младите дами, с което провокира лавина от рецензии от съпротива и самостоятелни медии, заяви Франс прес.

В Елк Качински изрази мнението, че за демографската обстановка в страната са виновни разнообразни фактори, в това число " несъмнено отношение на хората и изключително на дамите ".

" Ако се резервира обстановката, при която до 25-годишна възраст младите дами пият колкото мъжете на същата възраст, няма да има деца. Не забравяйте, че мъжът, с цел да стане пияч, би трябвало да надвиши мярката приблизително в продължение на двадесет години, а една жена единствено за две години ", сподели той.

Качински посочи, че е получил тази информация от доктор, който му споделил, че " е съумял да излекува от алкохолизъм една трета от пациентите си от мъжки пол, само че нито една от дамите ".

Политикът акцентира, че не е последовател на това дамите да имат деца в доста ранна възраст, тъй като " дамата би трябвало да узрее, с цел да бъде майка ". " Но в случай че до 25-годишна възраст тя пие доста - тук малко се майтапя - това не вещае нищо положително в тази област ".

Качински обикаля полските провинции, с цел да активизира поддръжниците на своята партия " Право и правдивост " за парламентарните избори през 2023 година. Той подхвана тематиката за раждаемостта и през вчерашния ден.

" В събота споделих, че младите дами се състезават с мъжете по консумация на алкохол. Обективно видяно, това е нездравословно. И един почтен политик, в случай че бъде осведомен за това, би трябвало да приказва за това, тъй като това е нездравословно ".

Според Централната статистическа работа раждаемостта в Полша понижава от няколко години. ПиС, която е на власт от 2015 година, се опита да промени това, като сътвори надбавка от над 100 евро за второ и всяко последващо дете.

Феминистките кръгове и опозицията считат, че усилването на законовите разпореждания, които лимитират абортите, в това число в случаи на малформация на ембриона, може да е насърчило някои дами да заобикалят зачеване.

Българска телеграфна агенция
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР