Лидерът на северноирландската Демократична юнионистка партия (DUP) Арлен Фостър обяви,

...
Лидерът на северноирландската Демократична юнионистка партия (DUP) Арлен Фостър обяви,
Коментари Харесай

Критики у дома към Тереза Мей за Брекзит

Лидерът на северноирландската Демократична юнионистка партия (DUP) Арлен Фостър разгласи, че нейната партия, която крепи ръководството на Консервативната партия във Англия, е " разочарована " от съглашението на английския министър председател Тереза Мей с Европейския съюз за Брекзит, оповестяват английските медии.

Фостър настоя, че съглашението на Мей " опонира на всичко ", защото включва наредба за предпазен механизъм за ирландската граница и още веднъж повтори позицията си, че DUP не могат да поддържат подобен документ в Народното събрание. Тя добави, че DUP могат да решат да прекратят съглашението за поддръжка на ръководството на Консервативната партия, в случай че договорката за Брекзит бъде призната в Народното събрание.

По-рано през днешния ден 27-те страни членки на Европейски Съюз утвърдиха съглашението и политическа декларация за връзките след Брекзит сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Междувременно първият министър на Шотландия Никола Стърджън разкритикува остро писмото на Тереза Мей до английската общност, в което тя прикани британците да поддържат нейното съглашение за Брекзит с Европейски Съюз, изтъквайки, че " съвсем нищо в това обезверено писмо не е правилно ".

" Това е неприятно съглашение, задвижвано от саморазрушителните червени линии на премиера и непрекъснатото обслужване на десницата в нейната лична партия. Парламентът би трябвало да го отхвърли и да поддържа по-добра опция ", настоя Стърджън в профила си в " Туитър ".

Вчера Тереза Мей прикани английската общност да поддържа нейното съглашение за Брекзит, настоявайки, че ще извърши волята на английския народ и че Англия няма да получи по-добро съглашение от Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР