Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е заявил, че основен

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е заявил, че основен
Коментари Харесай

КНДР няма да избягва война с основния враг Южна Корея

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е декларирал, че главен зложелател. 

Държавната корейска централна новинарска организация (KCNA) заяви в сряда, че Ким е направил забележките, до момента в който е посещавал заводи за муниции в понеделник и вторник. 

Той е декларирал, че Северът няма да стартира едностранно война на Корейския полуостров, само че също по този начин няма да заобикаля спора.

Лидерът на режима предизвести, че в случай че Югът се опита да употребява военна мощ против Северна Корея или заплаши нейния суверенитет и сигурност, страната му няма да се поколебае да унищожи Юга, като активизира всички средства и сили.

 Северна Корея даде обещание боен удар при положение на даже лека провокация
Северна Корея даде обещание боен удар при положение на даже лека провокация

Изявлението идва на фона на изстреляни артилерийски снаряди от КНДР покрай границата си с Юга

неотложно в отговор на всяка провокация. Това съобщи Ким Йо Чен, сестрата и основен съдружник на водача Ким Чен Ун в неделя.

Изявлението пристигна покрай границата си с Юга за трети следващ ден.

Армията на Южна Корея твърди, че Северът е изстрелял повече от 60 артилерийски снаряда в събота покрай тяхната противоречива морска граница. По данни на армията в неделя са били изстреляни още към 90 снаряда.

Севернокорейската войска обаче съобщи, че тези дейности не съставляват опасност за Юга, защото учението за пукотевица е извършено паралелно на границата.

Ученията от двете страни на границата в петък постановиха предизвестия за жителите на южнокорейските гранични острови да потърсят прикритие в бомбоубежища, макар че няма известия за секване на снаряди по морската граница.
 КНДР организира военни учения до границата с Южна Корея
КНДР организира военни учения до границата с Южна Корея

За Сеул това е рискова провокация

В изказването Ким отхвърли артилерийския обстрел в събота и сподели, че Северът е взривил експлозиви като лъжлива тактичност.

Армията на Южна Корея отхвърли изказването на Ким като психическа война на ниско равнище, призовавайки Северна Корея да приключи военната активност, която покачва напрежението покрай границата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР