Лидерът на СДС Божидар Лукарски заговори за ново широко обединение

...
Лидерът на СДС Божидар Лукарски заговори за ново широко обединение
Коментари Харесай

Лукарски заговори за ново широко обединение в дясно - с ДСБ и "Да, България"

Лидерът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски заприказва за ново необятно обединяване в дясно, само че не въз основата на Реформаторския блок, който по думите му не е съумял да изиграе тази роля.

В изявление за Българска национална телевизия Лукарски сподели: " Реформаторският блок сподели, че не можа да изиграе ролята на обединяване на дясното, както се очакваше, отсам пътят е по необятно обединяване. Говоря и за ДСБ, и за " Да, България ". По думите му 300-те хиляди гласоподаватели не се интересуват има ли несъгласия и спорове сред обособените водачи, а желаят да видят обединяване.

" Моята вяра е, че на идващите избори десницата ще се яви обединена, в оптимално необятен диапазон ", сподели Лукарски, като напомни, че първите постоянни избори ще са за Европейски парламент през 2019 година

По време на изявлението Лукарски видя задкулисие в метода, по който точката за продажбата на Общинска банка е била вкарана в дневния ред на общинския съвет. Вносител беше общинският консултант от групата на Реформаторите Трайчо Трайков, който, по думите на Лукарски, не е уведомил авансово и не е съгласуват претекстовете си с останалите членове на групата.

" Начинът на вкарване приказва за задкулисие. Принципно, за разпореждането с огромен актив е редно отговорност да си поеме ръководещата партия, в тази ситуация - ГЕРБ ", сподели водачът на Съюз на демократичните сили с ангажимента, че не е срещу приватизацията.

Лукарски заяви, че ще лобира пред парламентарно показаните политически сили за смяна в Закона за партиите, тъй че Съюз на демократичните сили да остане в централата си на адрес ул. " Г. С Раковски " №134, известна на всички българи като " постройката на Съюз на демократичните сили ". По думите му сегашните текстове не дават отговор не политическата конюнктура, а партията е вложила доста пари в парцела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР