Лидерът на ПП Възраждане Костадин Костадинов разказа във фейсбук за

...
Лидерът на ПП Възраждане Костадин Костадинов разказа във фейсбук за
Коментари Харесай

Костадинов: Мой съпартиец е с канадско гражданство, процедурата за отказ е сложна и не става само с декларация

Лидерът на Политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов описа във фейсбук за собствен съпратиец, който също е с канадско поданство и  сложния му път да се откаже от него. Повод за разаказа на Костадинов е необятно обсъжданата тематика по случая с двойното поданство на. Ето какво написа водачът на партията: 

Климент Шопов е мой другар, съидейник и ръководител на Възраждане в Сливен. Той е млад, още няма 30 години, приключил е висшето си обучение в Канада, върнал се е в България преди 2 години и избрал да живее и работи тук. Като извънредно сръчен млад мъж и добър българин на него беше гласувано доверие да поведе листата на Възраждане в града на войводите. Само че когато му го съобщихме, Климент отхвърли. Причината - Климент има канадско поданство.

Аз не се отхвърлих толкоз елементарно и го помолих да се откаже от него, с цел да го кандидатираме. Той обаче ми отвърна следното - по канадското законодателство процедурата лишава месеци, като се стартира с поредност от заявления, първата от което е заявление, че към този момент не живееш непрекъснато в Канада. Климент сега е в тъкмо такава процедура и още чака. За мое и наше общо страдание се наложи да се лишим от него в листите си. Засега.

Сега си представете, че го бяхме вписали в листите си саво въз основата на започнатата от него процедура. Няма потребност да си представяме какво щеше да се случи - просто ЦИК щеше да го изхвърли от листата. Разбира се тогава нямаше да има реки от сълзи и други телесни течности за него в обществените мрежи - той е от Възраждане, и заради това никой нямаше да се застъпи за него. А в случай че си мислите, че нямаше да го изхвърлят, недейте. Имахме сходен проблем с различен наш член, Димитър Александров, който поради майка си, която е полякиня, има и полско поданство. Той беше в листата ни в Силистра, само че ЦИК го изхвърли от нея без да се церемони. Такъв е законът и ние се примирихме. В случая с Александров никой и на никое място не изясни по какъв начин закона и конституцията в този случай не трябва да се съблюдават. Просто никой не му обърна внимание.

Пиша всичко това, тъй като към този момент седмица ни занимават с бразилската драма на канадския жител Кирил Петков. В тази връзка желая да прибавя е още нещо - Климент е роден в Канада, тъй като родителите му са политически емигранти! За първи път е пристигнал в България години по-късно, в никакъв случай не е ходил в българско учебно заведение у нас, на процедура целият му живот е минал там. Въпреки това българският му е брилянтен - освен говоримо, само че и документално! Само че законът за него важи, и той не може да е народен представител, а за Петков не важи, или най-малко се упорства да не важи. Защо?

Не е почтено да има двойни стандарти, и се надявам тези българи, които безрезервно пазят Петков, да го осъзнаят. Защото в последна сметка въпросът с непознатото поданство е най-много честен. Климент не ме излъга, когато ми сподели каква е процедурата за отвод от канадско поданство, само че Петков не е споделил това на президента, въпреки че съм сигурен, че го е знаел. Изводите оставям на вас.
 Канадският закон за случая с Кирил Петков: За отвод от поданство е необходим акт на министър Канадският закон за случая с Кирил Петков: За отвод от поданство е необходим акт на министър
Около канадското поданство на Кирил Петков се подвигна доста звук последните дни. Ето какво споделя канадският закон за случая със служеб...



Иначе главната причина ние от Възраждане да не утвърждаваме фигурата на министъра е политиката, а не личността му. Категорично сме против премахването на българската валута, непознатият надзор върху българските пари, наложителната имунизация, назначението на хора на Прокопиев в администрацията - все неща, които Петков застъпва. Да не приказваме, че генезисът на министъра демонстрира ясно, че той е един от хилядите сътрудници за въздействие на Съединени американски щати у нас, деликатно отглеждани в съвсем оранжерийни условия досега, в който бъдат задействани. Не ви ли стана необичайно по какъв начин по този начин американският президент Байдън в приветствието си до самодейността " Триморие " в София открои имената единствено на двама български политици - Радев и Петков? Същият Радев, който назначи Петков.

Крайно време е нашият народ да мисли с мозъка, а не със сърцето си. Политиката би трябвало да борави с обстоятелства, не с страсти. Вчера няколко души ме питаха за какво не одобрявам Петков - аз им обясних, че не одобрявам политиката му, тъй като не се разграничава от тази на соросоидите преди него. По същия метод през 2009 ме питаха за какво не одобрявам Борисов, през 2005 за какво не одобрявам Сидеров, през 2001 за какво не одобрявам Сакскобургготски, през 1997 за какво не одобрявам Костов. Една и съща история, една и съща неточност...

" Целите сме изгорели от парене и отново не сме се научили да духаме ". Надявам се с тези думи на великия българин Левски да ме разберете най-добре какво желая да ви кажа.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР