Лидерът на партия МИР Симеон Славчев също се оплака, че

...
Лидерът на партия МИР Симеон Славчев също се оплака, че
Коментари Харесай

Симеон Славчев иска охрана от МВР и ДАНС заради "Миротворец"

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев също се оплака, че е бил включен в листата на на украинския уебсайт " Миротворец ", български проруски политик и антиукраински пропагандист и упрекнат в присъединяване в актове на филантропична експанзия против Украйна и съзнателно опозоряване на държавните знаци на Украйна. Симеон Славчев е написал отворено писмо до ръководителя на ДАНС и министъра на Министерство на вътрешните работи. Според него уеб сайтът разгласява персоналните му данни, които съгласно това са фотографията му, свалена от обществените мрежи най-вероятно и датата на раждане.

В уеб страницата " Миротворец " под фотографията и данните на Славчев е оповестен текст, който споделя, че през март месец тази година партия МИР е разгласила видео, което демонстрира по какъв начин претендентът за депутат на партията Атанас Стефанов смъква украинското знаме от постройката на Столична община и го хвърля през балкона.

Симеон Славчев напомня на ДАНС и Министерство на вътрешните работи, че уебсайтът е бил неведнъж обект на интернационална рецензия, служи за втълпяване на ненавист и " смъртни закани " към публицисти, политици, общественици и анализатори, подклажда напрежение в обществото. Още през 2021 година Европейският парламент в своя резолюция от 2021 година приканва управляващите в Киев " да осъдят изрично и да забранят интервенциите на екстремистки и стимулиращи ненавист групи и уеб страници, като " Миротворец ", който подклажда напрежение в обществото и злоупотребява с персоналните данни на стотици хора, в това число публицисти, политици и членове на малцинствени групи.

Публикуването на персонални данни на уеб страницата " Миротворец " съставлява съществено нарушаване на правата на включените в листата и дава опция за закани и оказване на напън, а обстоятелството, че измежду тях са имената на хиляди публицисти е сериозен удар против свободата на словото в Европа.

Симеон Славчев желае във връзка появяването на неговите персонални данни на уеб страницата " Миротворец " в качеството ми на ръководител на партия МИР, както и вероятните последици от това, ДАНС и Министерство на вътрешните работи да подсигурят неговата и тази на фамилията му сигурност по отношение на член 32 алинея 1 и в осъществяване на член 56 и от Конституцията на Република България.

Нещо повече - упорствам неотложно да бъде подсигурена защита от НСО на всички български жители, публицисти, политици, общественици и анализатори, чиито данни бяха оповестени в " Миротворец ".

Симеон Славчев декларира, че в своята обществено-политическа активност постоянно е изразявал и упорствал за спокойно решение на спора сред двата приятелски, славянски и православни народа, тъй като е потвърдено, че мир се реализира посредством разсъдък, разговор и единствено и само с мирни и дипломатични средства, а не посредством даване на оръжие и втълпяване на ненавист.

Също по този начин упорства шефовете на Министерство на вътрешните работи и ДАНС неотложно да осведомят Народното събрание за дейностите, които са подхванати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР