Лидерът на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа (анклава

...
Лидерът на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа (анклава
Коментари Харесай

Хамас: Лидерът ни в ивицата Газа е убит?

" Лидерът на палестинската терористична формация Хамас в линията Газа (анклава на брега на Средиземно море) Яхия Синуар евентуално е погубен. Такива опасения  започнаха да циркулират измежду управлението и членската маса на арабската екстремистка организация ", това написа израелската медия мигнюз.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1546
" Според най-разпространената версия лидерът на Хамас е умрял при интервенция на Въоръжените сили на Еврейската страна (ЦАХАЛ) по разрушение на тунели на Хамас и бил заровен жив. Синуар не се е появявал обществено от две седмици и телефонът му е изключен ", добави изданието, което се базира на арабски източници

" Днес формалният представител на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари съобщи: Арестувани са родственици на Синуар. Провеждат се разпити. Близките на терориста ни дават скъпа информация ", това заяви израелската медия нюзру.

" Нашата цел е да хванем Синуар жив или мъртъв. Това е една от нашите съществени цели. Когато я реализираме, ние ще ви осведомяваме за това ", сподели още високопоставеният боен пред публицисти.

" По-рано от пресслужбата на ЦАХАЛ разпространиха видео по какъв начин Синуар влиза в тунел в град Хан Юнис. Той е придружаван от брачната половинка си, техни синове и щерка, и негов брат. Кадрите са снимани на 10 октомври (третия ден на войната сред Израел и Хамас). На въпрос за какво видеото е обнародвано чак в този момент Хагари отговори: Това е решение на военното и политическото управление на Държава Израел ", уточни още нюзру.

 

Spotted: Yahya Sinwar running away and hiding in his underground terrorist tunnel network as Gazan civilians suffer above ground under the rule of Hamas terrorism.

There is no tunnel deep enough for him to hide in.
— Israel Defense Forces (@IDF)
Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР