Лидерът на опозицията срещу Александър Лукашенко в Беларус - Светлана

...
Лидерът на опозицията срещу Александър Лукашенко в Беларус - Светлана
Коментари Харесай

Теодора Генчовска подкрепи беларуския опозиционер Светлана Тихановска

Лидерът на опозицията против Александър Лукашенко в Беларус - Светлана Тихановска, е получила поддръжка персонално от външния ни министър Теодора Генчовска. Това стана ясно след фотография, която Тихановска разгласява в " Туитър ". Двете са се срещнали по време на конференцията по сигурност в Мюнхен през миналия уикенд.

" По време на среща с министъра на външните работи на България благодарих за включването в акцията за взаимност с Беларус. България има опит в сполучливия преход към народна власт, от който се нуждаем и ние. Обсъдихме дипломатическата помощ за Беларус ", написа Тихановска в " Туитър ", като придружи поста си със взаимна фотография с Генчовска.

Опозиционерката се включи в конференцията за сигурност в Мюнхен, с цел да поддържа акцията си против " съветската окупация на Беларус ". Тя организира диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, с водача на републиканците и представител на Камарата на представителите Нанси Пелоси и редица американски конгресмени. Тихановска беседва и с шефа на Американския еврейски комитет Давид Харис, като пред него тя разгласи, че " диктатурата на Беларус употребява антисемитизъм, с цел да укрепи терора ", а еврейската общественост в страната е принудена да мълчи.

От своя страна Теодора Генчовска разгласи в Мюнхен, че българската страна застава компактно зад Украйна. Тя удостовери, че страната ни е подготвена да се причисли към пакета от серизни наказания, който може да бъде прибавен от Европейски Съюз във всеки един миг.

Теодора Генчовска към този момент е в Брюксел за постоянното съвещание на Съвета " Външни работи ". Той ще стартира с работна закуска с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

While meeting

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР