Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в неделя ще присъства

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в неделя ще присъства
Коментари Харесай

Мицкоски идва в Благоевград за откриването на македонски клуб

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в неделя ще участва на откриването на " първия македонски културен клуб " в Благоевград, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тази информация бе публично доказана от управлението на партията. За нея оповестяват и околните до ВМРО-ДПМНЕ медии в Скопие. Първоначално се твърдеше, че на формалното разкриване в недела, 30 октомври, ще има единствено представители от групировката. Мицкоски е взел решението си да участва персонално в Благоевград късно нощес.

Македонският министър председател Димитър Ковачевски няма да участва, само че прикани всички, които имат опция да бъдат на откриването на клуба, тъй като " по този метод се реализира доближаването сред жителите и страните ". Новоназначеният дипломат на РСМ в София Агнеса Руси Поповска е измежду поканените за откриването на клуба.

БГНЕС напомня, че на 30 октомври в Благоевград е планувано публично да бъде открит " Македонският културен център " Никола Вапцаров ”. Начинанието е финансирано от " Македонското интернационално придвижване за правата на индивида (ММДПЧ). Според публикуваната информация, културният център ще бъде управителен от Македонското съдружие за отбрана на главните самостоятелни човешки права – „ организация, която пази правата на угнетеното македонско малцинство в България ”. Уточнява се, че сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското интернационално придвижване за правата на индивида.

„ Македонското интернационално придвижване за правата на индивида прикани медиите, публицистите, политическите партии и всички, които в действителност са заинтригувани да пазят човешките права, да осъдят систематичното нарушение на правата на македонците ”. От ММДПЧ приканват да бъдат дарени средства за македонския културен център „ Никола Вапцаров ”. " Македонците са изправени пред най-сериозната в новата история опасност за нашата еднаквост и битие като македонци.. Действайте в този момент ”, приканват от македонисткото придвижване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР