Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че в районен

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че в районен
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ обяви парламентарно мнозинство за кабинет

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи, че в областен съд Македония има ново парламентарно мнозинство. Албанската партия " БЕСА " е напуснала обединението със СДСМ и минала в опозиция " Идва ново бъдеще, ново време и нова религия. Изправени сме пред нови провокации. Осъзнаваме и сме признателни за поддръжката. Заедно ще успеем. Македония ще успее. Имаме ново парламентарно мнозинство ", написа Мицкоски във Facebook. Той разгласява снимка, на която като се изключи досегашните сътрудници на ВМРО-ДПМНЕ - " Албанският Алианс " и " Алтернативата ", участват още Димитър Апасиев от " Левица " и Ариянит Ходжа от " БЕСА ".

Ходжа бе министър на земеделието в досегашния кабинет на Зоран Заев. След загубата на локалните избори министър председателят Зоран Заев разгласи, че ще подаде оставка като министър председател и лидер на ръководещата партия СДСМ. Управляващата коалиция въпреки че се надява да сформира нов кабинет с друг министър председател. Освен това Заев още не е подал официално оставка и има апели да преразгледа позицията си. Мицкоски показа, показан от БГНЕС, че ако Зоран Заев не подаде оставка, те ще изискат избор на подозрение в Народното събрание. " Има мнозинство и то ще подсигурява, че държавното управление на СДСМ е към този миг минало. Очакваме оставката на Заев....Всички разновидности са възможни ", показа Мицкоски без да прецизира какво значи това. С прекосяването на " БЕСА " към ВМРО-ДПМНЕ новото парламентарно мнозинство ще има 61 депутат в 120-местното Народно съвещание на областен съд Македония.

" БЕСА " има 3-ма депутати. Веднага след оповестението на новината, че в РСМ има ново парламентарно мнозинство Социалдемократическият съюз прикани " за подпомагане с всички демократични сили за да не се стигне до нови разправии, забавяне на РСМ и нови междуетнически спорове ". Според СДСМ " на една маса са се събрали съперниците на НАТО и на Европейски съюз ". " Този състав е в спор с правилата и политическите полезности. Подобен състав не може да предложи нищо, нито в интерес на жителите, нито в интерес на националните ползи на страната, защото единственото общо на тази маса е желанието за власт. Ако в реалност има ново парламентарно мнозинство чакаме това нещо да се удостовери в Народното събрание и да бъде определено ново държавно управление ", се показва в позиция на СДСМ.

Според партията на Зоран Заев в новото парламентарно мнозинство вземат участие " нацистите и фашистите от " Левица ". Лидерът на Демократическия съюз за интеграция Али Ахмети съобщи от своя страна, че след оставката на Заев от партията водят интензивни договарания с всички, като се изключи с тези, които са срещу Охридският договор, Преспанското споразумение, Договорът за добросъседство, НАТО, Европейски съюз, Република Косово и албанският език ". Сегашното парламентарно мнозинство от 62 депутати е формирано от водената от СДСМ коалиция, която включва БЕСА, НСДП, ЛДП, ДОМ, Демократичен съюз, ВМРО-НП, Партия на пенсионерите, Сръбска партия в Македония, Демократическо придвижване на турците, Партия за действие на турците, ДСИ и ДПА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР