Лидерът на новата партия Републиканци за България“, която официално ще

...
Лидерът на новата партия Републиканци за България“, която официално ще
Коментари Харесай

Кой кой е в партията на Цветан Цветанов? (СНИМКИ)

Лидерът на новата партия „ Републиканци за България “, която публично ще се роди след седмица, Цветан Цветанов показа през днешния ден лицата на новата си групировка. Те влизат в Инициативния комитет за учредяването, което ще бъде на 27 септември от 13 часа в Интер Експо Център в София.

Бивши депутати и кметове от ГЕРБ, лекари, спортисти, публицисти и емигранти в Съединени американски щати са измежду лицата на новата партия на Цветан Цветанов. Днес в откритата зала до НДК бяха положени първите основи на партията.

Бившата депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова и напусналият преди седмици структурите на ГЕРБ в Шумен Гюнай Исмаил ще бъдат измежду учредителите.

Бившият притежател на телевизия BiT Павел Вълнев явно ще оказва помощ за финансирането на партията на Цветанов, защото водачът персонално благодари на предприемача за включването му в политическия план

Бизнесмените в Съединени американски щати и някогашни притежатели на телевизия BiT братята Вълневи бяха измежду 89-те членове на инициативния комитет. Иван Тодоров, който над 30 година живее в Щатите и е дал фамилната си къща в центъра на Пловдив за офис на партията, е различен от членовете на комитета. Представителят на българската общественост в Мелбърн Благой Благоев, който от 30 година живее в Австралия, е лице на партията. Сред учредителите има и оперен артист в Кьолнската опера – Георги Чандъров.

Русенският стоматолог доктор Пенко Сотиров, доктор Румен Динев, взел участие в учредяването на ДСБ, македонецът доктор Шарев са измежду лекарите в Инициативния комитет.

Джема Грозданова и Горан Благоев също се причислиха към „ Републиканци за България “

Сред създателите на партията е и престъпният психолог Тодор Тодоров и енергийният специалист Христо Казанджиев, както и анализаторът и експерт по национална сигурност проф. Румен Кънчев. Те са част от Евроатлантическия център за сигурност, който Цветанов сътвори предходната година, откакто напусна всички постове в ГЕРБ. Както се очакваше мозъчният концерн е гръбнакът на новата партия на Цветанов.

Спортистките Светла Златева и Николина Щерева и волейболистът Боян Иванов и някогашният играч по повдигане на тежести Благой Благоев са измежду спортистите в бъдещата партия.

Георги Стефанов, някогашен издател на вестник „ Седем “ и журналистът от Българска национална телевизия Горан Благоев са в инициативния комитет, а с изключение на да ги показа на сцената Цветанов им благодари поименно за включването в политическия му план.

Криминалният психолог Тодор Тодоров (вдясно) също е измежду създателите на новата партия

„ Днес повече от всеки път страната ни се нуждае да защитим евроатлантическия път, което е най-хубавото за страната. Няма по какъв начин да учредим подобен план с хора, които не са съумели в специалността си. Няма организационен комитет, който да е показан толкоз отворено и намерено за медиите. Отборът не е единствено на един човек, тимът това сме всички ние “, сподели Цветанов от сцената.

Бившата дясна ръка на Бойко Борисов чака още членове на ГЕРБ от всички области да се причислят към партията му. Някогашният вътрешен министър изрази поддръжка към протестиращите и разкритикува полицейското принуждение.

Образование, правосъдна система, междинен и дребен бизнес и просвета, това ще са главните направление, по които „ Републиканци за България “ ще работи.

Бившите кметове на Сандански, Благоевград и Банско, които напуснаха ГЕРБ, Кирил Котев, Атанас Камбитов и Георги Икономов, са измежду най-верните на Цветан Цветанов

Събранието на инициативния комитет мина за час, като Горан Благоев показа учредителната декларация: „ България се ръководи без ясна визия за развиване. Имитацията на промени е най-големият грях на ръководещите кабинети през последните десетилетия. Хората биха приели за политици само хора, които морал. Хората не одобряват да ги ръководи някой, който употребява публичните богатства за свои потребности и цели. “ Водещият на „ Вяра и общество “ сподели още, че цел на партията ще бъде също да се даде път на нови лица в политиката, да се работи за справяне с демографската рецесия и да подсигуряват почтени старини за пенсионерите в България.

Партията си отвори и банкова сметка в ДСК, в която да се получават дарения. Реши се също учредителното заседание да бъде на 27 септември от 13 часа в Интер Експо Център.

„ Включвам се в партията, тъй като считам, че ще бъде нещо ново с нова сила. Основната причина да напусна ГЕРБ бе, че не намирах успеваемост в моята работа “, сподели след събранието някогашната депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която напусна Народното събрание в средата на юли. Настоящото Народно събрание е изчерпало доверието към себе си и са нужни предварителни избори, сподели още Грозданова.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР