Лидерът на нидерландската Партия на свободата се надява да състави

...
Лидерът на нидерландската Партия на свободата се надява да състави
Коментари Харесай

Триумфът на Вилдерс в Хага разтресе Брюксел

Лидерът на нидерландската Партия на свободата се надява да сформира държавно управление
В Европейска комисия и Екологичен потенциал се плашат от отцепническите и проруските изцепки на десния водач

В Европа най-вече се боят от благосклонностите му към Путин

Лидерът на нидерландската крайнодясна Партия на свободата Герт Вилдерс победи в Хага и провокира същински земетръс в Брюксел - до този общ извод стигнаха през вчерашния ден огромните вестници на водещите в Европейски Съюз страни Германия, Испания, Италия и Франция.

Според медиите опасенията по високите етажи на общоевропейската власт са, че шейсетгодишният политик с платинено руса коса може като нищо да промени “музиката ” в белгийската столица. Още повече, че в първите си изказвания след непредвидената даже от него масирана победа Вилдерс показва отявлен оптимизъм за съставянето на държавно управление от самия него. Кабинет, който той се надява да бъде подсилен от коалиция от няколко обединения, измежду които напълно упорито се сочи и Консервативната Народна партия за независимост и народна власт на досегашния министър председател Марк Рюте.

Рицар на крайната европейска десница, Вилдерс плаши Брюксел със своето мото “ала Доналд Тръмп ” - “Холандия на холандците ”, с неговите обиди против “мароканската сган ”, визирайки имигрантите в страната, с шокиращите си оферти по наболели тематики като сигурността и околната среда. Където изключително дразнещо е неговото гледище за отдръпването на Нидерландия от споразуменията за климата и за връщането на въглищата като главен енергиен източник.

Особено мощни, а и заразителни за други страни, се считат неговите въжделения за свръхстрога политика против мигрантите, която да включва завършек на убежището за бежанци, лишаване на холандско поданство и репатриране на имигрантите, които правят закононарушения, възбрана за двойно поданство, отнасяне на 14-годишните нарушители като възрастни в съдилищата и други

Но както писа италианският в. “Република ”, в Брюксел сякаш най-вече се тревожат от старите благосклонности на Вилдерс към приятеля му Путин, който съгласно украински хакери бил “култивирал интензивно холандеца години наред ”. Дали е в действителност по този начин, е мъчно да се каже, само че водачът на нидерландската Партия на свободата счита нахлуването на Русия в Украйна за нелегално, но в това време е срещу изпращането на военна помощ на Киев. Позиция, която е в цялостно несъгласие с тази на премиера в оставка Марк Рюте, който е един от дребното европейски водачи, заели се да изпратят изтребители “F-16 ” на Украйна. Защото за Вилдерс “армейските мъже ” на Нидерландия и бойните є машини са нужни вкъщи, с цел да “контролират границите и да попречат на търсещите леговище на холандска земя чужденци ”.

“Република ” напомня, че четири години след анексирането на Крим от Русия и по-точно през февруари 2018 година, Вилдерс е направил публично посещаване в Москва. Въпреки рецензиите на фамилиите на холандците, починали при свалянето над Донбас от проруските сили на цивилен аероплан на малайзийските авиолинии, извършващ полет от Амстердам до Куала Лумпур. Та без значение от въпросното неодобрение, когато посещава съветската Дума, възможният идващ министър председател в Хага разгласява фотография, на която е необятно ухилен и я надписва: “От Русия с обич! ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР