Лидерът на най-голямата федерация на профсъюзите в САЩ AFL-CIO Ричард

...
Лидерът на най-голямата федерация на профсъюзите в САЩ AFL-CIO Ричард
Коментари Харесай

Лидер на синдикална федерация в САЩ излезе от президентския съвет заради Шарлотсвил

Лидерът на най-голямата федерация на профсъюзите в Съединени американски щати AFL-CIO Ричард Трамка излезе от президентския съвет след думите на президента Доналд Тръмп за събитията в Шарлотсвил.
Във вторник Тръмп съобщи, че виновността за с блъсъците в града е в „ двете стран” като по този начин повтори първата си реакция на събитията, когато към момента не бе осъдил дейностите на крайнодесните.
„ Ние не можем да бъдем в един съвет с президент, който позволява непоносимост и вътрешен тероризъм … Днеш ните изявления на Тръмп анулират неговите предходни насилствени изявления за ККК („ Ку Клукс Клан”) и неонацистите. Ние сме длъжни да напуснем от името на трудещите се на Америка, които отхвърлят всички показа за легитимността на тези фанатични групировки”, се споделя в заявката на водача на федерациятга.
„ Американската федерация на труда и конгреса на промишлените организации” AFL-CIO е най-голямата федерация на синдикати в Съединени американски щати, която се състои от 56 американски и интернационалните съюзи. Тя взе участие в политическия живот в страната и поддържа като правело Демократическата партия, демократичната и прогресивната политика.
Още преди изборите Трамка подлагаше на критика Тръмп за „ расистката му изборна кампания”, което не му пречеше да бъде член на съвета при президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР