Лидерът на мнозинството в Сената републиканецът Мич Макконъл рядко е

...
Лидерът на мнозинството в Сената републиканецът Мич Макконъл рядко е
Коментари Харесай

В Сената критикуват плановете на Тръмп за изтегляне на войски от Афганистан и Ирак

Лидерът на болшинството в Сената републиканецът Мич Макконъл рядко е влизал обществено в спор с президента, само че информацията за планувано и Ирак беше задоволителна това да се случи, оповестява Mediaite. Макконъл изрази мнението си в Сената.
„ Разбира се, всички войни би трябвало да приключат “, сподели той. „ Въпросът в този момент е по какъв начин приключват и дали изискванията, при които завършват, са удобни или неподходящи за сигурността и ползите на Съединените щати. И нищо при събитията, пред които сме изправени през днешния ден, не допуска, че в случай че загубим решителност, терористите просто ще ни оставят на мира. "
Макконъл акцентира, че счита за доста сполучлива външна политика на администрацията на Тръмп, от дипломатически триумфи до боен конфликт, против Ислямска страна.
Но във връзка с Ирак и Афганистан Макконъл съобщи, че е угрижен за последствията от изтеглянето на войските.
 Тръмп се е готвил да нападна Иран? Тръмп се е готвил да нападна Иран?
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е бил разколебан да нападна под земята цех в иранския град Натанц, предопределен за обогатяване на уран,...
„ Нямаме стотици хиляди бойци, ангажирани в борби в чужбина “, сподели той. „ Ние не сме окупационна мощ. Днес нашето лимитирано американско военно наличие в поддържа локалните сили и дава опция за многонационални старания. Играем лимитирана, само че значима роля в отбраната на американската национална сигурност и американските ползи против терористи, които не биха желали нищо повече, с изключение на най-мощната мощ в света просто да си събере багажа и да се прибере вкъщи. Те биха се радвали на това. "
„ Няма американец, който да не желае войната в Афганистан против терористите и техните помощници към този момент да е извоювана дефинитивно. Но това не трансформира действителния избор пред нас в този момент. Бързо евакуиране на американските сили от Афганистан в този момент ще навреди на нашите съдружници и ще зарадва хората, които ни желаят зло. Насилието, засягащо афганистанците, към момента е необятно публикувано “, сподели той.
Макконъл даже стигна до такава степен, че съпостави докладваните проекти на президента с „ изтеглянето при президента Обама от Ирак през 2011 година, което подтиква възхода на Ислямска страна и нов кръг от световен тероризъм “.
Той сподели, че „ това ще донесе на отслабената и разпръсната Ал Кайда огромна пропагандна победа и ще й даде възобновено леговище за обмисляне на офанзиви против Америка и това би било добре пристигнало за Иран “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР