Лидерът на Корейската народнодемократична република Ким Чен-ун уволни главнокомандващия армията

...
Лидерът на Корейската народнодемократична република Ким Чен-ун уволни главнокомандващия армията
Коментари Харесай

Ким Чен ун уволни началника на Генералния щаб на КНДР и призова да се готвят за война

Лидерът на Корейската народнодемократична република Ким Чен-ун уволни главнокомандващия армията на страната и прикани за спомагателна подготовка за възможна война. 

Съобщава се, че в границите на съвещанието на Централната военна комисия Ким Чен Ун е наредил да се разшири производството на оръжия, пише Reuters. Седмица по-рано севернокорейският водач посети военно-промишлени предприятия, където прикани за произвеждане на повече ракетни мотори, артилерия и други оръжия.

Ръководителят на Северна Корея също по този начин прикани военните да организират учения с потребление на най-новите типове военна техника, с цел да поддържат боеготовността на армията.

Севернокорейските медии оповестиха още, че началникът на генералния щаб на КНДР Пак Су Ил е бил отхвърлен от поста си, на който е работил 7 месеца. Подробности към уволнението на високопоставения военачалник не се разкриват.

Генерал Ри Йонг Гил, който преди беше министър на защитата на Северна Корея, беше назначен на поста главнокомандващ на армията на КНДР. Според публицисти до 2016 година Ри Йонг Гил също е бил посочен като шеф на кабинета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР