Лидерът на ислямистка секта обяви, че тя стои зад трагедията

...
Лидерът на ислямистка секта обяви, че тя стои зад трагедията
Коментари Харесай

Ислямистка секта: Ние свалихме „Чалънджър“

Лидерът на ислямистка фракция разгласи, че тя стои зад нещастието с американската галактическа совалка „ Чалънджър “, разпаднала се малко след излитането си през 1986 година, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

Скандалното му изказване се трансформира в шлагер в обществените мрежи. Ахмет Ясин Бурсеви от суфисткото приятелство „ Накшбандия “ съобщи, че духовниците са виновни за нещастието. В суфизма школата му следва духовното извисяване и „ мистичното познаване на истината “.

„ Бяхме по средата на обред, когато совалката излетя. Нямахме тв приемник в стаята. Чичо Ахмет (един от членовете на сектата) стартира да приказва високо и запита „ за какво не се е взривила още “. Друг член му сподели да не се тормози “, описа водачът на братството. „ По това време совалката е избухнала. Научихте за това по малкия екран на идващия ден “, сподели още той. На 28 януари 1986 година „ Чалънджър “ избухва малко след излитането си, а вследствие на случая умират седем души на борда.

Последващото следствие открива, че е имало недостатък в структурата - употребявани са гумени уплътнения, които губят еластичността си при ниски температури, а в нощта преди старта е било изключително студено. В резултат от това от десния помощен мотор се изпуска пламък, който попада върху основния горивен контейнер. Трагедията се предава онлайн по малкия екран.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР