Лидерът на Хамас в ивицата Газа Яхия Синуар (на снимката)

...
Лидерът на Хамас в ивицата Газа Яхия Синуар (на снимката)
Коментари Харесай

Лидер на Хамас в Газа: Бойците ни нанесоха тежки загуби на израелската армия

Лидерът на " Хамас " в линията Газа Яхия Синуар (на снимката) увери, че бойците на палестинското ислямистко придвижване са нанесли тежки загуби на израелската войска в хора и техника, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1319
В писмо до ръководителя на Политическото бюро на " Хамас " Исмаил Хания и други членове на управителния орган на групировката Синуар съобщи, че се води горчива, брутална и невиждана борба против израелските въоръжени сили.

" Бригадите " Изедин ал Касам ", военното крило на терористите от " Хамас ", са атакували минимум 5000 израелски бойци, убивайки една трета от тях, съществено ранявайки друга една трета и изваждайки непрекъснато от строя останалата една трета ", съобщи той.

Тези данни влизат в очевидно несъгласие с данните на израелската войска, която заяви през вчерашния ден, че е дала 158 жертви от началото на своята сухопътна интервенция в линията Газа в края на октомври.

Синуар уточни още, че досега са били изцяло или отчасти унищожени 750 израелски военни автомобила. Израелската войска не дава такава статистика.

В умозаключение водачът на " Хамас " в Газа увери че военното крило на палестинското ислямистко придвижване е разрушило израелските войски и е в развой на унищожаването им. Бригадите " Изедин ал Касам " няма да се подчинят на израелските условия и да прекратят военните дейности, дава да се разбере той.

Големи елементи от линията Газа бяха превърнати в руини от началото на израелската военна интервенция в отговор на нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Според следените от ислямисткото придвижване управляващи в крайбрежната палестинска територия при израелски офанзиви до момента са били убити над 20 400 души. Освен това огромна част от 2,2-те милиона поданици на линията Газа бяха принудени да изоставен домовете си.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР