Лидерът на групата на либералите в Европейския парламент Дачиан Чолош

...
Лидерът на групата на либералите в Европейския парламент Дачиан Чолош
Коментари Харесай

Лидерът на либерали в ЕП призна защитата на Доган за грешка

Лидерът на групата на либералите в Европейския парламент Дачиан Чолош изясни, че не е бил правилно осведомен за митингите до парцела на Ахмед Доган. Той благодари на българите, които са му дали вярна информация и подтекст за случилото се на плажа на “Росенец “.

Преди това Чолош ( “Обнови Европа “) и водачът на Алианса на либералите и демократите за Европа " (АЛДЕ) Ханс ван Баален подлагаха на критика в " Туитър " протестната акция против Доган. Причината е, че Движение за права и свободи е член на АЛДЕ, която е част от групата на " Обнови Европа " в Европейския парламент. Ван Баален даже назова протестиращите “екстремисти “. Румънецът Дачиан Чолош написа, че " правото на благосъстоятелност на опозиционната партия Движение за права и свободи в България и водачите ѝ би трябвало да бъде уважавано без подправени акции и персонална експанзия ".

Думите им провокираха доста остра реакция на консуматори в “Туитър “, които предложиха на Баален да се засрами, че е позволил да бъде измамен.

" При първата си реакция на митингите в България във връзка с партията Движение за права и свободи, която е член на нашата група, не бях взел под внимание всички обстоятелства и подтекста им ", се споделя в писмо на Чолош до български жители, представено от “Дневник “.

" Благодаря за всички известия към туита ми за събитията в България. Добре признати са. С спомагателни детайлности за обстановката и след разбор на обстоятелствата те фактически не са били добре предадени. Както постоянно е било, върховенството на закона е и ще продължи да бъде моята идея ", написа Чолош.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР