Лидерът на гражданската инициатива на сърбите в Косово „Свобода, демокрация,

...
Лидерът на гражданската инициатива на сърбите в Косово „Свобода, демокрация,
Коментари Харесай

Застреляха смъртоносно сръбски политик в Косово

Лидерът на гражданската самодейност на сърбите в Косово „ Свобода, народна власт, истина” Оливер Йованович е погубен при нападение.

Убийството е станало в сръбската част на етнически разделения град Косовска Митровица.

„ Изглежда е умрял на място. Знаем, че е получил пет огнестрелни рани. Бил е откаран в болница незабавно, лекарите са се пробвали да го спасят, само че напразно”, сподели юристът на политика Небойша Владович.

BREAKING: Lawyer for leading Kosovo Serb politician Oliver Ivanovic says he has died following a shooting. https://t.co/rH0iRrJlfe
— The Associated Press (@AP) January 16, 2018
Косовската полиция удостовери, че е имало нападение и заяви, че политикът е в болница, а всички чиновници на реда са изпратени да търсят нападателите.

Медиите оповестяват, че покушението е осъществено, когато 64-годишният Йованович влизал в 8.15 ч. в постройката на своята партия. По него са разкрили пукотевица нападатели в автомобил.

Българинът, който познава Младич, Караджич и Милошевич

В момента към постройката и към болничното заведение в Косовска Митровица се събират доста хора, а полицията е блокирала прилежащите квартали.

Оливер Йованович е считан за сдържан водач на косовските сърби. Бил е държавен секретар в сръбското министерство за Косово и Метохия.

През януари 2014 година е задържан по обвиняване във военни закононарушения по отношение на мюсюлмани в Косово през 1999 и 2000 година През август 2015 година оявява гладна стачка и е изместен в болница.

През 2016 година е наказан на 9 години затвор по обвиняването във военни закононарушения. През февруари 2017 година присъдата му е анулирана и стартира нов правосъден развой.

Тачи: Идва историческо съглашение сред Косово и Сърбия

Победа за „ Коалицията на оръжията” в Косово

Заради убийството президентът на Сърбия Александър Вучич свика изключително съвещание на Съвета за сигурност. Планира се съвещанието да стартира в 12 часа локално време, а откакто завърши, Вучич ще се обърне към сръбските жители.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР