Лидерът на гражданската формация Изправи се.БГ Мая Манолова обяви, че

...
Лидерът на гражданската формация Изправи се.БГ Мая Манолова обяви, че
Коментари Харесай

Пореден удар на МВР: Иззеха чушкопек от майката на протестиращ

Лидерът на гражданската групировка " Изправи се.БГ " Мая Манолова разгласи, че през вчерашния ден е било претърсвано жилището на родителите на един от нейните деятели, който е и от протестиращи против държавното управление на Орлов мост. Тя посочи, че това е станало през вчерашния ден на обяд, до момента в който самият той не е бил в София, и изиска пояснение от Министерство на вътрешните работи.

" Днес под диктата на Борисов са тарашили жилището на майката на едно от лицата на митинга и член на Изправи се.БГ Тихомир Валериев Василев. Това е поредна принуда на Борисов и няма да го допуснем! Тишо е едно достоверно и същинско лице, което е от първия ден на митинга е подложен на психически и институционален тормоз. Претарашили са дома, мазетата, уплашили са съседите и са се канили да нарежат металната врата. Това е неприемливо. Потърпевш на сходен институционален напън, изпратен от Борисов, може да бъде всеки протестиращ. Борисов, не ни е боязън от теб! Ти умираш от боязън, от митинга, от силата, от волята на хората да те изпратят вечно в оставка. Ще защитим всеки член на " Изправи се ", съобщи някогашният омбудсман в профила си във фейсбук още нощес.

" След 3 часа тарашене, полицията иззема съд за варене на компоти 58/80см и апарат за печене на чушки. Това не е просто напън върху фамилията на един от свободно протестиращите жители. Това е брутална полицейска принуда ".

Манолова прикани вътрешния министър Христо Терзийски да покаже въпросния апарат за компоти, с цел да видят всички защо става дума, и разгласи, че ще бъде подадена тъжба по закона за отговорността на страната за вреди, нанесени на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР