Лидерът на германския Християндемократически съюз (ХДС) Армин Лашет се извини

...
Лидерът на германския Християндемократически съюз (ХДС) Армин Лашет се извини
Коментари Харесай

Наследникът на Меркел се извини за плагиатство в книга

Лидерът на немския Християндемократически съюз (ХДС) Армин Лашет се извини за това, че не е загатнал източник в написана от него книга от 2009 година, съобщи Асошиейтед прес.

Лашет, който има упоритостта да стане правоприемник на досегашната канцлерка Ангела Меркел след парламентарните избори в Германия тази есен, съобщи, че книгата му ще бъде тествана, с цел да се откри дали не са позволени и още неточности, съобщи ДПА.

В Германия изказванията за плагиатство и неетично академично държание се одобряват доста съществено и през последните години доведоха до оставките на няколко високопоставени политици.

Съперницата на Лашет, Аналена Бербок от Зелената партия, по-рано този месец призна, че е позволила неточност, когато е употребила материал за своя нова книга, без да уточни източниците.

Последните изследвания дават на консервативния блок на Лашет ХДС/ХСС безапелационна преднина пред Зелените и левоцентристката Германска социалдемократическа партия. Личният рейтинг на 60-годишния политик обаче спадна, ненапълно и поради разпространилото се в обществото мнение, че в качеството си на районен министър председател на провинция Северен Рейн-Вестфалия е позволил неточности при оправянето с последствията от опустошителните наводнения, които по-рано този месец сполетяха Западна Германия.

На 26 септември германците ще гласоподават на избори за нов парламент. Партията, която получи най-силна поддръжка, евентуално ще има основна роля при съставянето на новото държавно управление и ще излъчи идващия канцлер. Досегашната немска лидерка Ангела Меркел, чиято партия в този момент се управлява от Лашет, няма да се кандидатира за пети канцлерски мандат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР