Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви днес, че при сегашната

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви днес, че при сегашната
Коментари Харесай

Борисов: Нямаме шанс за еврозоната с тази инфлация

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи през днешния ден, че при сегашната инфлация страната ни няма късмет да бъде призната в еврозоната, съобщи БНР.

Борисов подлага на критика ограниченията на ръководещите против рецесията и предстоящото нарастване на цените на тока. Той съобщи, че проект за приемането на еврото на държавното управление действително няма, тъй като страната ни към този момент не покрива критериите.

" При такава 20-процентна инфлация, при тези обществени финанси, при подобен финансов министър - еврозона, мога да се обзаложа с всеки един от вас, няма да има ", сподели той на среща с младежката организация на ГЕРБ в Старозагорските минерални бани.

Той предизвести, че в случай че държавното управление продължава по този начин да харчи, Европейски Съюз може да стартира и процедура за извънмерен бюджетен недостиг против България.

" Това значи свръхдефицит, това значи жълт картон, наказателна процедура против България. А те, като ги виждам, тъкмо противоположното вършат - актуализацията на бюджета не включва понижаване на недостига, а увеличение на обществените разноски с % ".

Борисов нападна и ограниченията за обезщетения на скъпите горива като неработещи и ненасочени към действително нуждаещите се. Той добави, че цената на тока не трябва да се подвига:

" Въглищата нали са си български, ваши са си. Е, за какво вдигате цената на тока? В " Козлодуй " реакторите чии са – български. Сменено ли е нуклеарното гориво – заменено е. Платено ли е – платено. Защо вдигате цената на тока, какво ви пречи Украйна, войната? "

Бившият министър председател предвижда още, че нова вълна на ковид може да връхлети Европа наесен и предизвести ръководещите да бъдат подготвени за дейности:

" Октомври-ноември ще връхлети отново пандемия. Щом Китай е затворен, цялостен локдаун през лятото, мислете за зимата ".

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР