Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се зарече повече да не

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се зарече повече да не
Коментари Харесай

„Повече в сглобки не участваме“: ГЕРБ ще предложи 3-годишно коалиционно споразумение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се зарече повече да не взе участие в „ такива сглобки “ и даде обещание най-вече до 10 дни водената от него партия да предложи на ПП-ДБ съдружно съглашение. То ще е за небосвод от три години, а министерските кресла ще се разпределени съразмерно по отношение на резултатите от изборите.

Внимателно прочетох техния меморандум и повече в такива сглобки, недоизказани, невидени, неорганизирани няма да участваме. В рамките на 10 дни, може и по-малко, ще изготвим съдружно съглашение “, съобщи Борисов по време на конференция. 

Той акцентира нуждата от „ нов обзор на министрите “ и те да бъдат контрактувани, тъй че хората да знаят кой защо носи отговорност. А остане ли на дневен ред въпросът за Външно министерство:

отиваме на избори “, зарече се още водачът на ГЕРБ. 

„ Никой не ни е забил датата 6 март. Денков си дава оставката, само че както сподели Христо Иванов – до април имаме време. “ 

Що се отнася до регулаторите, промяната ще стартира с Комисия за защита на конкуренцията, сподели още Борисов.

Припомняме, че преди седмица напрежението сред некоалицията ескалира за следващ път, откакто вицепремиерът Мария Габриел (ГЕРБ) разгласи, че няма да подпише меморандума за ръководство, препоръчан от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. 

Габриел разкритикува документа с думите, че всички оферти в него погазват Конституцията и са „ опит за преодоляване на правосъдна система, регулатори и контролни органи “.  Описа меморандума като:

саботиране на процеса на диалозите и е демонстрация на всичко друго, само че не и предпочитание за продължение на взаимното ръководство. “
„ Държава, разграничена сред двете обединения “: Габриел няма да подпише меморандума на ПП-ДБ
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР