Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите си в партийната

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите си в партийната
Коментари Харесай

Борисов разпореди на депутатите на ГЕРБ да се откажат от спорните поправки в Изборния кодекс

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите си в партийната централа, откакто Политическа партия напуснаха залата и оповестиха дружно с Демократична България, че няма да се връщат вътре поради реставрацията на хартиената бюлетина, закриването на регион " Чужбина " и ликвидирането на публичния съвет към ЦИК.

Борисов направи разкритикува своите народни представители, че като предшествениците си гледали измененията в закона цяла нощ на правната комисия. Той разгласи, че сегашният Изборен кодекс не е проблем за ГЕРБ и настоя депутатите на ГЕРБ да върнат закрития от правната комисия публичен съвет към ЦИК, регион " Чужбина " и да изискат гаранции от Христо Иванов за машините, в случай че той ги даде - да създадат по този начин, че да не ги причисляват повече към " хартиената коалиция ". 

" Вместо да се учим от грешките на нашите прародители - партиите на статуквото, които на Разпети петък цяла нощ одобряваха Избирателен кодекс, в този момент и вие проявявате драматизъм, като показвате, че и ние можем да работим цяла нощ ", скара им се Борисов.

Той акцентира, че на тези избори ГЕРБ е победила с разпоредбите, основани от Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, както и с техния вътрешен министър.

" Услужливо се пробват да не помнят, че измененията в ИК бяха импортирани от Българска социалистическа партия. Някой се пробват да ни привързват като хартиена коалиция ", сподели още Борисов. Той акцентира, че ГЕРБ е дала обещание да върнат и хартиените бюлетини поради подозрения в честността на машинния избор.

" Ние желаеме почтеност и правдивост. Общественият съвет освен, че не би трябвало да бъде закрит, а го удвоете. Нека всички да са там. Помолете ЦИК да вкара още в този публичен съвет, с цел да има повече бистрота. Предлагам да говорите с сътрудниците доста рационално да извършите всичко допустимо, с цел да гарантирате 100 % честността на тези машини ", прикани парламентарната си група водачът на ГЕРБ.

Той акцентира, че тематиката за подозрението в машините е била повдигната и по време на вота в Щатите. Борисов прикани и регион " Чужбина " да бъде оставен.

" Изобличихме ги в големи далавери в газа, в петрола и удара, който наносеха на енергетиката. Те нямат какво друго да приказват, тъй като те губят гласоподаватели. Нека всички, които са и в чужбина, да имат право да гласоподават. Попитайте Христо Иванов дали дава гаранции за машините, в случай че дава - добре. Няма мотив да ни назовават " хартиена коалиция ", това е предложение на Българска социалистическа партия. Проблемът им е, че би трябвало да избягат от Маришкия басейн, от горивата и от това, което са привили в ББР. Ясни са ми какво целят Политическа партия. Говорете с Демократична България и гарантирайте честността на изборите ", подреди още на депутатите си Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР