Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ЦИК да осигури достъп

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ЦИК да осигури достъп
Коментари Харесай

Борисов: 100% са пипани машините за вота; няма българска следа при взрива в Крим

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани ЦИК да обезпечи достъп на компютърни експерти от всички партии да ревизират сигурността на вота. Той изрази подозрения, че има интервенция в машините за гласоподаване.

" Машините са пипани 100% и се надявам през днешния ден ЦИК да ме опровергае като ме чуе и да разрешат на компътърните експерти от вяска партия да ревизират - да им дават кода в наличието на ЦИК да отворят и да погледнат. 70 000 души да идат до урните, единствено с цел да натиснат копчето " Не поддържам никого ", не може да е това.

Въпреки обвиняването от ГЕРБ няма да подават сигнал до прокуратурата, тъй като по думите на Борисов тя " не е инструмент на политическите партии ".

 ГЕРБ не вижда българска диря във гърмежа на Кримския мост

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов не може да се приказва за българска диря по случая с камиона, който провокира гърмежа на Кримския мост.

" Имам неприятен привкус от думата " българска диря ", тъй като и при атентата за папата се говореше за българска скледа и самият той сподели след това, че това не е правилно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде на открито. Камионът е минал през пет страни. Ясно е, че гърмежът не е претрупан тук, тъй като другояче нямаше по какъв начин да мине границата, можеше и да се взриви ", разяснява Борисов.

По думите му поради политическата обстановка у нас България е в изолираност и наподобява грозна и нестабилна извън.

Междувременно България участва в информацията, изнесена от съветска страна за гърмежа на Кримския мост, тъй че страната да не бъде въвличана по какъвто и да е метод в спора.

Борисов още веднъж посочи, че от ГЕРБ не оферират коалиция, тъй като тя е невъзможна, " само че има политики, 5-6 неща, по които можем да имаме единодушие и да прекараме страната през рецесията ".

" Защото, в случай че ние не успеем с мандата, няма по какъв начин да се случи и с другите два ", посочи Борисов.

Борисов прикани партиите към примирение, тъй като войната става все по-страшна

По думите му поради политическата обстановка у нас България е в изолираност и наподобява грозна и нестабилна извън.

От ГЕРБ-СДС не престават да чакат представители на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " на договарянията на контактните групи.

Борисов прикани всички политически сили да се смирят, по този начин както от ГЕРБ са се смирили след резултатите от изборите.

" Хората са уплашени, изтощени - виждате гърмежи в Киев, бутнаха най-личното нещо на Путин - моста в Крим. Войната е все по-жестока и страшна. Ние се нуждаем от Мистерски съвет и Народно заседание ", уточни Борисов.

Той уточни, се с огромно почитание се отнася към " Възраждане " и доста по-лесно би се работило с тях, тъй като са съществени хора.

" Проблемът там е идеологически, тъй като няма на какво да стъпим като темели - те са за референдум за участието ни в НАТО, срещу еврозоната и да не се оказва помощ на Украйна. Това са неща, които опонират на нашите първи точки в програмата, а по тях имаме съвпадане с Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи. Ние точно там търсим благоприятни условия ", разясни Борисов

Лидерът на ГЕРБ изброи първите точки от програмата на партията - евроатлантическа ориентировка, поддръжка за Украйна, влизане в еврозоната. Именно по тези точки той чака да намерят общ език с " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ". Затова е излъчил за водещи на контактните групи Росен Плевнелиев и Соломон Паси - хора, по думите му, с безупречна евроатлантическа ориентировка и неутрални фигури. От Движение за права и свободи той чака също поддръжка по основни цели.

Малко да се кротнем всички и да кажем какво можем да създадем, прикани Борисов останалите политически сили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР