Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска кметът на Пловдив Здравко

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска кметът на Пловдив Здравко
Коментари Харесай

Борисов поиска кметът на Пловдив да подаде оставка „моментално“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска кметът на Пловдив Здравко Димитров мигновено да си подаде оставката. Той разяснява митингите от последните дни на почитателите на два от пловдивските футболни тимове – „ Локомотив “ и „ Ботев “, свързани с незадоволително финансиране на новите игрища на клубовете.

Припомняме, че градежът на стадион " Христо Ботев " се забави доста и крайната цена беше увеличена няколко пъти. В края на 2022 година Община Пловдив разгласи, че ще търси пари от страната за неговото довеждане докрай. Фенове обаче обявиха, че стадионът се строи некачествено, желаят се пари за неизвършени действия или се надписват такива, а общината не дава информация какви суми са изхрачени и защо. Те излязоха и на митинг, откакто снеха доверието си от кмета и неговия екип. Написаха писма и до водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който неколкократно даде обещание завършването на новите игрища на двата съществени пловдивски клуба – " Ботев " и " Локомотив ".

Според Борисов поради тези кавги ГЕРБ търпи негативи, а Здравко Димитров си е взел отпуска.

" За тези игрища съм идвал няколко пъти в Пловдив, срещал съм се с почитателите и на „ Локо “, и на „ Пловдив “, сподели водачът на ГЕРБ. 

" Единственото, което съм го казвал от първия ден е, че това го вършим за почитателите, да има игрища, с цел да се играят финали ", сподели Борисов.

Той прикани общинските съветници на ГЕРБ да намерят метод да упражнят нужния надзор върху активността на кмета, в случай че той не подаде оставка.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР