Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е съгласен парламентарната

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е съгласен парламентарната
Коментари Харесай

Борисов замразява промените в ИК, иска седмица за ново обсъждане

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че е склонен парламентарната му група да се отдръпна от признатите промени в Изборния кодекс , които с гласуването на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия върнаха гласуването с хартиена бюлетина на изборите.

" Готови сме да сме съвносители за измененията в ИК, да се питат и Движение за права и свободи, и Българска социалистическа партия ", сподели той на брифинг в централата на партията. Съгласен е да се сътвори Временна комисия, каквато предложиха " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", само че желае срокът й да е една седмица, защото месец означавало " подготовка за нови избори ".

От думите му стана ясно, че измененията в ИК няма да се вкарват в сряда за гласоподаване на второ четене.

" Тласкат страната към безпорядък ", безапелационен е той. На фона на войната в Украйна рискуваме да останем без парламент, а той си работи прелестно , счита Борисов.

" С всеобща мъдрост и компромис - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Български напредък ", " Възраждане ", ставаме пет. Щом не желаят заседателна зала, сядат парламентарните групи с айти експерти да отсеят подозренията във флашките, да се обезпечи видеонаблюдение ", разясни Бойко Борисов.
 Борисов не се отхвърля от хартията, само че не ГЕРБ прави атентат против демокрацията Обновена
Борисов не се отхвърля от хартията, само че не ГЕРБ прави атентат против демокрацията

Предлага водачите да се съберат по Изборния кодекс

" Ние би трябвало да се смиряваме и да създадем държавно управление. Зимата не може да се изкара, няма по какъв начин да има държавно управление и с третия мандат - блага ми е страната, народът внезапно обедня ", са претекстовете му.

Борисов разяснява митинга в петък: " Не отстъпваме пред махленски напън, може да се стигне до революция ". Той отхвърли и приказките от вида " Мафията ".

ГЕРБ обаче не отстъпва пред хартията, защото гласоподавателите я желали.

" Повече никоя партия няма да позволи пред дома ми. 5-6 души мислят, че са мощ, нямат под 1% гласоподаватели - Бабикян, Мая, отхвърли ги народът ", сподели още водачът на ГЕРБ.
 Даниел Митов: Половината българи желаят да гласоподават на хартия, тъй като не могат да се оправят
Даниел Митов: Половината българи желаят да гласоподават на хартия, тъй като не могат да се оправят

Той персонално ще гласоподава с хартиена бюлетина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР