Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес се възмути

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес се възмути
Коментари Харесай

Бойко скочи на кабинета: Лъжат Брюксел! Хората ще ги бият с камъни! Есента – ново служебно правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано през днешния ден се възмути до задълженията, които кабинетът „Петков“ не стопира да тегли, в този момент продължи срещите си със симпатизантите на партията в района.

По остаряла българска традиция той бе посрещнат с баница, която съобщи на ПР-ката си Севдалина Арнаудова.

„Видях, че малко ви доскучава да слушате за пари, само че..“, сподели Борисов, взимайки думата след Томислав Дончев, който предизвести, че обединението „Петков“ е въвела 30% налог ДАК – „Данък Асен и Кирил“.

„Гледам ги – ще дават отстъпка за горивата и на тоя водач, дето си брои стотинките и на тоя с Ферарито или Бентлито. И за какво? Защото ги мързи.

Мързи ви да седнете и да кажете – на тея нуждаещите ще дадем по 1 лев, а на тия другите няма да дадем нищо.

Тая мярка е за 1 милиард и ще ги откраднат през бензиностанциите. Казват, че 8 милиарда са крали ГЕРБ, което не е правилно, а те ще откраднат 10 милиарда.

За каква смяна приказваме? Ама айде – да не се сложим.

Нямаше да да дойдат толкоз хора, в случай че не бяха уплашени. То и нас ни е боязън.

Страх ни е не от репресии, а от това, което ще се случи, в случай че мине актуализацията на бюджета.

Радев знае, че есента ще има служебно държавно управление и поради това му е добре да му актуализират бюджета.

Самият Василев призна, че бюджетът им не е новаторски. Те единствено харчат, харчат“, сподели Борисов и добави: „Да знаете, че автомагистрала „Струма“ няма да има“.

Хората ще ги бият с камъни, тъй като това втълпяване, че вършат нещо, а в действителност единствено задължения теглят – ще ги заплати ние. И единствено след месец хората ще ги не помнят, тъй като желаят смяната. Промяната е промененият ГЕРБ – това чакат хората и ние нямаме право да се злобиме на хората“, съобщи някогашният министър председател.

„Видно е, че сегашните ръководещи не могат. Нещо все приказват от името на Щатите.

На срещата на евролидерите всички ме питаха – „Готови ли сте есента да се върнете на власт?“.

Кабинетът „Петков“ лъже Брюксел. Особено по тематиката за Северна Македония“, безапелационен бе Борисов, който добави, че това е най-корумпираното държавно управление.

„За страдание с изключение на „Струма“ няма да забележим и еврозоната. Хърватия, която бе зад нас и се учеше от нас, влезе. Не единствено инфлацията е проблем у нас. Отчаяни са от това, което виждат в България.

А на скептиците ще кажа – посочете ми една страна с евро, което да е по-зле от нас и да е оставена да падне. Ето образец – Гърция.

А ние какво – ще сме все в чакалнята! Защо? Защото избрахте смяната! С огорчение го съобщавам“, добави някогашният водач на ГЕРБ.

„Говорят за продоволствена рецесия. Да запитвам – какво на нас ни пречи войната в Украйна? Военнопромишленият комплекс работи на макс. Ние сме втори в Европа по произвеждане на слънчоглед, жито, царевица. Каквото е Украйна за Европа ние сме малко по-малки.

На базата на какво изпуснахте цената на олиото? А инфлацията към този момент е 40% и повече. Сиреч – в България, която е житница, за каква продоволствена рецесия ми приказват те? Имаме шест пъти повече от това, което ни би трябвало, с цел да изхраним българите. Май желаете да изнесете житото – тъй като цената на открито е висока, отново да извършите далавера“, сподели Борисов.

„Ако не се правиш на ястреб няма да има проблеми с газа, само че до момента в който се вършат на ястреби ще плащаме скъпо“, добави той.

„Ние сме и житница, и земеделска страна, и електрическата енергия я произвеждаме в България. Кое постанова да подвигат тока?

Ако Добрев или Теменужка бяха пристигнали да ми кажат, че ще подвигат тока… и депутати нямаше да са.

А в този момент се пробват да оправдаят некомпетентността на сегашните ръководещи с външни фактори. Е, да де, но други страни нямат това, което ние имаме.

Сега хората стартират с трогване „Абе, май с ГЕРБ и Бойко си беше по-добре“.

А за бежанците… алчността им ги заведе в 5-звездните хотели. Угодиха на бежанците, а унищожиха почивките на българите, на българските служащи.

Те удариха тъкмо работещите българи. Защо? Ми защото… Калинка ли беше тая, дето се въртеше по коридорите при нас. Те там работеха на третото равнище, в случай че бяха положителни да сме ги създали министри. Макар, че и Асен Василев го правихме министър, само че той беше добър, а в този момент се провали“, сподели Борисов.

„Народът ще чака да ги спасяваме, в случай че одобряват актуализацията на бюджета. Но няма да можем, тъй като още първата година ще би трябвало да извадим 15-20 милиона, с цел да покрием задълженията им, а няма да можем, а на втората година ще би трябвало да ги приключим“, разясни някогашният министър председател.

„Ядат и пият в Министерски съвет, а дадоха обещание, че ще работят непрекъснато. Ей по този начин ще им мине времето – 0, само че с големи задължения.

Лъжат и пенсионерите, че им дават пари, а те в действителност през инфлацията си ги прибират. Но когато не им работи стопанската система и промишлеността по какъв начин ще заплащат тези пенсии? С 50 лв., дето аз давах, можеха да купят нещо, а в този момент с тия 60 лв. не могат да купят нищо“, сподели още някогашният министър председател.

„С една дума – на нас народът може да разчита. А ръководещите или незабавно или след това – да се оправят сами, тъй като няма оправяне.

За година и половина страната стана пустота. В момента Ви грабят, бе, хора. По 30 хиляди лв. на дете ви грабят, а вие им помагате.

Тези нито са глупави, нито са елементарни. Просто са неприятни хора, които желаят след тях да остане пустота и всеки, който пристигна след тях да страда и да не може да се управи.

Това е в интерес и на външни фактори, тъй като България имам дадености за живее добре. Да, не можем да станем Швейцария, но… в този момент към този момент сме доста, доста обратно.

Ще се опитаме да се оправим, тъй като рискът за партията да влезе в ръководството при тези параметри е огромен. Не знам дали след сходно нещо ще можем да се вдигнем отново“, приключи Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР