Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази тревога от ситуацията в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази тревога от ситуацията в
Коментари Харесай

Борисов: Колебливата политика на правителството поражда притеснения у международните ни партньори и несигурност в целия регион

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази паника от обстановката в Украйна в онлайн диалог с изпълнителния шеф на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. Това излиза наяве от обява на някогашния министър председател във фейсбук.

„ Споделих пред него паниката си от протичащото се в Украйна. Подчертах, че по време на нашето ръководство България постоянно е търсила баланс, само че прецизно се е придържала към уговорките си на предан член на Европейски Съюз и НАТО. Едновременно с това сме развивали стратегически двустранни връзки с Израел и Съединени американски щати. Колебливата политика на настоящето българско държавно управление, като се изключи че поражда терзания в интернационалните ни сътрудници, е и причина за неустановеност в целия район “, написа Борисов във Facebook.

Той е подчертал, че по време на ръководството на партията му България е била водач в битката с антисемитизма и езика на омразата.

„ Благодарение на напъните, които държавното управление на ГЕРБ полагаше, две следващи години успяхме да спрем провеждането на така наречен Луковмарш. За страдание единствено преди две седмици това събитие още веднъж се състоя в България. Въпреки това у нас от епохи спокойно живеят християни, мюсюлмани, евреи и представители на разнообразни религии. Няма държавно управление, което да е направило повече за вероизповеданията от това на ГЕРБ – бяха ремонтирани редица църкви, манастири, синагоги, джамии и други храмове “, приключва обявата си Борисов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР