Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е във Варна за закриването

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е във Варна за закриването
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Решаването на кървавия конфликт в Украйна не минава през нейната загуба. Ще стоим докрай в нейна подкрепа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е във Варна за закриването на акцията. Залата в морската столица е цялостна до краен лимит. Заедно с Борисов е президентът на ЕНП Манфред Вебер, както и всички водачи на листи от коалиция ГЕРБ-СДС. 
 
 Препълнената зала във Варна Препълнената зала във Варна Източник: Скрийншот/Facebook  Тома Биков Тома Биков Източник: Скрийншот/Facebook
" От социологическите изследвания, които излизат има два съществени извода. Първият е, че ГЕРБ-СДС върви нагоре, а " Промяната " върви надолу. През цялата акция се стремим да сме в синхрон с дневния ред на българите. И това си личи в проучванията. Вторият извод е, че водачът с най-голямо утвърждение е Бойко Борисов. Ние го знаем, ще победим на 2 април, тъй като Борисов е с нас. Борисов ще продължи да бъде с нас, няма по какъв начин да си победител и да се оттегляш. Това съобщи Тома Биков. 
 
 Иван Портних Иван Портних Източник: Скрийншот/Facebook
СЛед него думата взе кметът на Варна Иван Портних. " Напълнили сме тази зала не за първи път - това е явен знак за следващата победа, която дружно ще реализираме в неделя ". Той изброи направеното в града през последните години и предложения листата на ГЕРБ-СДС в МИР-Варна на сцената. Портних напомни, че обединението е постигнала най-хубав резултат на последните избори и е изпратила 5 народни представители в 48-то Народно събрание. " След изборите в неделя можем да изпратим 6, а за какво не и 7 народни представители от Варна. Всички се убедихме в шарлатанията на " Промяната ". Откраднаха ни фантазиите. Спря Автомагистрала " Хемус ", оттова спря и икономическата ни зона - внезапно понижа инвеститорския интерес. Спря планът за Автомагистрала " Черно море ", а оттова спря и планът за Аспарухов мост 2 ", акцентира Иван Портних. 
 
 Листата ГЕРБ-СДС в МИР-Варна Листата на ГЕРБ-СДС в МИР-Варна Източник: Скрийншот/Facebook
" Няма отворена нито една европейска стратегия. За Плана за възобновяване изобщо не желая да приказвам. Това е проява на незнаенето и неможенето им - това са едни шарлатани, които в този момент са тръгнали за лов на шарани. Но ние в морската столица на България - първо, че в морето шарани няма. Второ, че ще създадем по този начин, та след 2 април България да се върне към своето европейско развиване, тъй като ще реализираме победа ", съобщи кметът на Варна. 
 
 Румен Христов Румен Христов Източник: Скрийншот/Facebook
След него се изрече водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Той благодари на Манфред Вечер, който не пропуща случай да пристигна и да поддържа обединението ГЕРБ-СДС. " През последните 33 година десницата, членовете на ЕНП сме управлявали 14 година и сме създали най-важните промени в България, създали сме България постоянна. Знаем, че на десницата постоянно е тежко, тъй като тя идва да оправи бакиите на тези преди нас ", заключи водачът на Съюз на демократичните сили. 
 
" Единствените две партии, които в никакъв случай не се коалираха с Българска социалистическа партия, разбирате Българска комунистическа партия, са ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Моля симпатизантите ни да са доста мобилизирани, тръгнали са двама " видни " икономисти - Румен Гечев и Асен Василев - които още веднъж желаят да ви създадат " милионери ". Помним това време като виждам и хората в тази зала ", напомни Румен Христов.
 
Тома Биков като водещ продължи с представянето на клип за " достиженията " на " Промяната ". От него се схваща, че нарастването на заплати и пенсии при Политическа партия се финансира от заеми. Последният път, когато това се е случило е довело до финансова злополука и се е стигнало до идването на МВФ и строги ограничавания.   " Промяната " ни е върнала 26 години, декларира дикторът в клипа. 
 
Томислав Дончев разяснява данните от клипа. " Всичко, за което предупредихме се случи. Инфлацията ви бърка в джоба през днешния ден, а неналичието на вложения опропастява бъдещето ви. Знаете ли какво се случи, откакто излезе първия филм за Хари Потър. Имаше деца, които скачаха от високи места и се опитваха да летят. Първият, най-големият грях на " Промяната " - че живеем в баснословен свят, където нещата се случват по магичен метод ", разяснява зам.-председателят на ГЕРБ. 
 
 Томислав Дончев Томислав Дончев Източник: Скрийншот/Facebook
Той напомни, че построяването на мост, на тунел изисква най-малко 10 години. " Промяната " дава обещание да ги направи за 1 година " Този политически илюзионизъм е рисков, по тази причина ние имаме тежката задача да разбираем, че законите на физиката и финансите важат, те не са анулирани. Другият тежък грях е насилието. Ние тъй като сме корави, привикнали сме. само че я си припомнете, не беше толкоз от дълго време, който сподели - " Искам арести ". И се случи. Един различен член на кабинета плашеше тези, които не слушат с 5 година затвор. И през днешния ден чух един някогашен вътрешен министър, който сподели, че в случай че са във властта щял да продължи ", възмути се Томислав Дончев. 
 
" Големият проблем на насилието е, че при някои поражда боязън, само че той може да прооди ответно принуждение. Насилието е силата на безсилието. И в случай че през днешния ден има задания пред нас, с изключение на обичайните, ние имаме няколко други, доста тежки задания. Първата е да спрем разделянето в обществото. Докато в българското общество не бъде изваден токсина на омразата, няма по какъв начин да продължим напред. Втората, ние имаме отговорността да представляваме естествените хора, тези, които не са илюдионисти, хора като вас - служащи, учители, лекари, професори. Хора, които работейки всеки ден, се пробват да придвижват страната напред. Най-важната победа е да победим омразата, безпътицата, безсилието ", прикани зам.-председателят на ГЕРБ. 
 
" Скъпи Бойко Борисов, скъпи Румен Христов, скъпи другари от ГЕРБ. Първо желая да ви благодаря, и се веселя, че съм тук, във Варна и да видя толкоз доста от вас, които ни поддържат ". Това сподели ръководителят на ЕНП Манфред Вебер. 
 
" Искам да ви уверя в едно нещо - България и вие имате доста другари отвън страната, другари, които ви поддържат и разчитат на вас. Искам да подчертая нещо, което бешее към този момент казано - до момента в който ГЕРБ и господин Борисов бяха на власт, България беше постоянна, имаше развиване - строяха се автомагистрали, нямаше инфлация. Откакто ГЕРБ не е на власт имаме неустойчивост, инфлация. Затова имаме потребност от ГЕРБ - с цел да ни даде всичко това още веднъж ", сподели Вебер.
 
Той добави, че е разгледал Варна дружно с Иван Портних и е видял, че европейските средства сега не могат да бъдат употребявани заради обстоятелството, че през последните 2 година България е нестабилна, парите, които са отделени за България - 6 милиарда с асамо от фонда за битка с последствията от ковид - чакат да бъдат усвоени.  
 
" Аз преди 4 месеца посетих Киев и бях в град Буча, където бяха извершени тежки военни закононарушения. Жестокостта, която е осъществена там е неразбираема. Аз имам голям почит към украинския народ за метода, по който устояват и се борят против руснаците. ние всички желаем мир, само че всеки, който има вяра, че в случай че отстъпи пред Путин ще реализира мир - това не е пътя ". 
 
" Ние би трябвало да оказваме помощ на бежанците, само че би трябвало да се грижим за нашите граници да бъдат предпазени. Затова желая да изкажа признателност на всички гранични чиновници, които защтават българската граница - страната взема решение кой да влезе, не каналджийте ", добави Вебер. 
 
Слушах деликатно речта на Манфред, съобщи водачът на ГЕРБ Борисов. " Искам, когато отидеш в Брюксел, в Берлин, да кажеш, че по време на държавното управление на " Петков " три пъти сме станали по-зависими от Русия, 5 милиарда са отишли непосредствено за Путин. Да кажеш на сътрудниците там тази информация. " Дойче веле ", които споделяха, че държавното управление на Петков е избавило Украйна. Много ми е неприятно, че с помощта на Кирил и Асен - там има един прелестен човек, Лорер - който да я поеме тази партия и един ден да създадем коалиция. Та, посредством ан дерогацията на Европейски Съюз, Кирил и Асен, съветският нефт идва в Лукойл, и след това от джобовете на тези хора източиха по 1 лева на литър. Затова това ми е най-лесната акция - споделям, който желае да заплаща по 1 лева на литеър - гласувайте за " Промяната ". Който желае да отиват пари в " Газпром " - гласувайте за Демократична България ", акцентира някогашният министър председател. 
 
Ние не можем повече от 1 път да сме добре. Сега е техен ред (на " Промяната,бел. ред.) да потвърдят, че са положителни. Нас ни назовават " военнолюбци ". Ние също сме за мир, за неотложно контролиране на този ужасяващ, кървясъл спор в Украйна. Но това не минава през загуба на Украйна. Каквото и да стане ние ще стоим до дъно на тази позиция - тъй като смисълът за съществуването на ГЕРБ е европейската и евроатлантическата позиция на България. Днес може да ви се вижда рисков, само че това е най-хубавата инвестиция, която може да се направи, с цел да остане България измежду белия и либерален свят. Ние твърдо поддържаме Украйна, само че сме твърдо срещу контрабандата на артикули и храни от Украйна. 
 
Щом се събират доста да бият един - значи са по-слаби. Това е житейският ми опит, опитът ми от улицата, от залата, опитът ми от живота. Тези, които единствено преди година се имаха за месии, те я натикаха в дъното. И през днешния ден като гледах клипа ми се плачеше. Няма да споделям през днешния ден кой помпаше тези хора, по този начин съм си заречен, добави Борисов. 
 
Автомагистрала " Хемус " щеше да е стигнал до Търговще, нямаме София-Варна път, пътят минава през центъра на В. Търново. Затова правихме с инхаус, с разрешение на Европейска комисия. Искахе да компенсираме 1300 години закъснение. Планирахме като я приключим да се направи и новият мост във Варна. Ами спортната зала, булеварди, трябваше булевърдат " Варненчик " към този момент да е обвързван с автомагистралата - обвързван ли е? Не. Това ви предизвикаха. Затова пропагандата е - " Ако не желаете те да са, тогава гласувайте за нас, правили сме го доста пъти ".
 
 Бойко Борисов и Манфред Вебер Бойко Борисов и Манфред Вебер Източник: Скрийншот/Facebook
Борисов благодари на Манфред Вечер за помощта през годините. " Манфред Вечер пристигна с мен на турската граница, с цел да опише по какъв начин България се оправя с незаконната миграция. Благодаряне на него, на Урсула фон дер Лайен, на Шарл Мишел, на президента Ердоган - нула миграция. В момента моргите са цялостни с трупове на незаконни мигранти ", акцентира някогашният министър-председател. 
 
Имаме в листите мюсюлмани, католици, роми - ние сме същинска национална партия, даваме опция на всеки да се развие, добави Борисов. 
 
" Щях да ги почитам ( " Промяната ", бел. ред.), в случай че са нараснали пенсиите, само че без заеми. А те вземаха по половин милиард на седмица. Казвахме го - медиите не ни обръщаха внимание. Натъжихте ме. Като взеха да теглят по 1 милиарда - отново медиите не реагираха. Пак ме натъжихте. Знаете ли какъв брой са единствено лихвите по тези заеми - що се касае за два моста, нови, като Аспаруховия ", посочи водачът на ГЕРБ. 
 
Българският народ има инстинкт и към този момент знае, че би трябвало да се прости, би трябвало да се сплотява и да тръгнем напред. Това става единствено с сливане на силите и като се зачита вота на гласоподавателите на съответната партия. Това единствено може да даде късмет след 2 април България да се стабилизира, акцентира Бойко Борисов. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР