Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е завил, че партията има

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е завил, че партията има
Коментари Харесай

ДПС се цели в поне 50 хил. гласа от Турция и 40 депутати в новия парламент

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е завил, че партията има за цел да получи минимум 50 хиляди гласа от Турция след отпадането на ограничаването от 35 изборни секции отвън Европейски Съюз и да вкарат минимум 40 депутати в новия български парламент, оповестява Българска телеграфна агенция.

На изборите през април Движение за права и свободи имаше общо 30 народни представители и получи към 20 хиляди гласа от Турция при ограничаването от 35 секции. С последните промени в Изборния кодекс обаче това ограничаване падна. Сега автоматизирано там бяха разкрити 58 секции. Това са места за гласоподаване, в които през последните 5 години са дали своят вот повече от 100 гласоподаватели. Отделно са подадени и съвсем 14 хиляди заявки за гласоподаване в Турция и секциите там ще се усилят.

" Този фактор (отпадането на рестриктивните мерки за секции в чужбина - бел. ред.) още веднъж изведе на напред във времето смисъла на гласовете от Турция за Движение за права и свободи. В миг, когато позициите на Движението за права и свободи са притиснати в подтекста на българската вътрешна политика, се укрепва смисъла на това посещаване, което има смисъла на отваряне към Турция ", уточни анализаторът по интернационалните връзки доцент доктор Кадир Йозлем пред Българска телеграфна агенция.

Сближаване

Визитата на Движение за права и свободи в Турция идва в навечерието на формалния старт на предизборната акция у нас, само че и демонстрира още по-ясно доближаване сред президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и партията на Ахмед Доган.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР