Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който е обвинен за смърт

...
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който е обвинен за смърт
Коментари Харесай

Местан си иска отнетата шофьорска книжка

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който е упрекнат за гибел по несъобразителност след злополука, е атакувал в съда и друга от наложените му от прокуратурата наказания - взетата шофьорска брошура. Той е пуснал тъжба, с която упорства магистратите да му върнат свидетелството, оповестява `24 часа`.

Това става дни, откакто политикът апелира гаранцията, с която е на независимост. Местан е упрекнат за породена гибел по несъобразителност на 6- месечно бебе при злополука на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали.

Той беше арестуван за 24 ч, след което прокуратурата му наложи гаранция от 10 000 лева, която беше анулирана от съда, защото липсвали доказателства за приходите му. В петък прокуратурата за повторно му наложи същата гаранция от 10 000 лева, откакто събра нужните доказателства за положението му. Сега той може отново да апелира мярката пред съда.

Местан има и възбрана да напуща страната. Според обвиняването водачът на ДОСТ е нарушил 2 разпореждания на Закона за придвижване по пътищата. Първата е, че при завой за влизане в път с в двете посоки придвижване водачът би трябвало да навлезе по допустимо най-краткия път в дясната лента. Втората - планува, че водачът, идващ се към кръстовище, би трябвало да се движи с такава скорост, че при нужда да може да спре и да пропусне участниците в придвижването, които имат преимущество.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР