Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, твърди, че се намира

...
Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, твърди, че се намира
Коментари Харесай

Кадиров напътства частите си в Гостомел. Зове украинците да се предадат ВИДЕО

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, твърди, че се намира в Украйна, паралелно с съветските сили, които правят нахлуване в страната.

Кадиров разгласява в " Телеграм " видео, в което, облечен с военна униформа, е седнал към маса с бойци в зала.

Той твърди, че видеото е снимано в Гостомел, летище до Киев, което бе завладяно от съветските сили в първите дни на тяхната атака. Тази информация не може да бъде доказана от самостоятелни източници.

" Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а в този момент сме още по-близо ", написа Кадиров.

Той прикани украинските сили да се предадат, тъй като в противоположен случай с тях е " свършено ".

Украинската войска съобщи рано тази заран, че съветските войски се пробват да укрепят позициите си в окупираните територии, поддържат темпото на настъплението си и се приготвят за нови офанзива, написа Българска телеграфна агенция.

" Врагът образува и придвижва стратегически запаси към нашите граници ", съобщи украинският общоприет щаб в ежедневния си бюлетин. Там се споделя, че се чакат нови офанзиви против Харков, Суми и киевското предградие Бровари.

През нощта съветските сили са подложили на артилерийски обстрел североизточни покрайнини на Киев и са нанесли удари по цели на изток от украинската столица, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки регионалният шеф на Киевска област Олекси Кулеба. В боевете за Бровари е погубен един от локалните градски съветници. През миналата нощ са атакувани градовете Ирпин, Буча и Гостомел, където се водят едни от най-тежките боеве към Киев.

Междувременно през днешния ден стартират следващите договаряния сред Русия и Украйна. Разговорите ще се проведът посредством видеовръзка.

Преговорите ще стартират в 10:30 ч. украинско време (и българско). Вчера и двете страни показаха въздържан оптимизъм за развиването на договарянията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР