Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви днес, че вижда обозрим

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви днес, че вижда обозрим
Коментари Харесай

Нинова: Връщаме мандата 10-15 септември, ако няма съгласие за кабинет

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи през днешния ден, че вижда обозрим период за връщане на получения мандат за образуване на държавно управление 10-15 септември, в случай че на диалозите с останали партии не бъде реализирано единодушие за кабинет. Целта на това закъснение е да бъде призната актуализацията на бюджета от Народното събрание.

Българска социалистическа партия ще упорства да бъдат съкратени периодите за оферти преди второ четене на актуализацията на бюджета, сподели Нинова.

Тя посочи, че ще изчака да чуе позициите на поканените на диалози, с цел да стане ясно дали въпреки всичко може да се стигне до съгласие за кабинет, само че диалози за противопоставяне на Covid рецесията и ниските приходи са наложителни.

„ Очевидно е, че след изявлението на Слави Трифонов настроенията стартират да се трансформират. Имаме избор – или незабавно да върнем мандата, в случай че през днешния ден за последно чуем, че няма да има поддръжка, или да проявим отговорност и да го задържим, до момента в който не намерим отговор на тези най-важни въпроси за българския народ. Ние избираме второто.

Затова ще създадем следното от през днешния ден нататък. Първо, поканите за срещи към другите партии остават – да кажат кой желае постоянен кабинет, кой не желае и за какво. Второ, на тези срещи, в случай че не реализираме като финален опит единодушие, най-малко да проявим разсъдък и да формираме болшинството на смяната, което в къси периоди да направи актуализацията на бюджета “, сподели Нинова в Народното събрание преди срещата с представители на "Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Нинова съобщи, че "БСП за България " ще постави всички старания, с цел да сформира постоянен кабинет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР