Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка на заседание на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка на заседание на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова подаде оставка, но ще управлява БСП до януари |

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подаде оставка на съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, което се организира по-рано през днешния ден. 

Изчаках окончателните резултати. Оценявам резултата ни като пагубен. Особено това, че отстъпихме от трето на четвърто място, откакто пристигнаха гласовете за Движение за права и свободи от Турция, сподели Нинова след съвещанието. 

По думите ѝ машинното гласоподаване и Ковид рецесията са част от обективните аргументи. Но отговорността я поемам аз, сподели Нинова. 

От през вчерашния ден една група от Българска социалистическа партия ми желаят оставката, само че това не ме впечатлява - вътрешната съпротива ми желае оставката от пет години. Но ме изненада, че служебният кабинет посредством представителя си Антон Кутев ми желае оставката. Изненада ме и че социалистите - членове на ИК на Румен Радев, ми желаят оставката с писмо. Те да не се занимават с Българска социалистическа партия. Поемам цялата отговорност, виновността е единствено моя - и тя е, че мълчах, когато трябваше да приказвам истината. Това е моята виновност и аз депозирам оставка като ръководител на Българска социалистическа партия, разгласи Нинова. 

Опозицията ми се трансферира в служебния кабинет. Тя работеше за Продължаваме промяната по време на предизборната акция, сподели още Нинова. 

Имаме да решаваме два въпроса - ИБ привиква съвещание на Народно събрание в събота. Той би трябвало да ми даде мандат за водене на договаряния за съставянето на държавно управление. И да свика конгрес, който да установи оставката ми, евентуално през януари. Дотогава съм ръководител, акцентира Нинова. 

В края на май 2019 година Нинова съобщи, че подава оставка пред Националния съвет на Българска социалистическа партия. Тя изиска бързо да бъде призован конгрес, на който да започва процедурата за директен избор на водач от всички членове на партията. 

После тя отдръпна оставката си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР