Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза в неделя вечер, че

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза в неделя вечер, че
Коментари Харесай

ПП, БСП и ДБ ще преговарят помежду си за нов кабинет. ГЕРБ иска нови избори

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели в неделя вечер, че Националният съвет на партията ѝ е дал мандат за договаряния за държавно управление в границите на настоящия парламент. Това значи, че от левицата биха преговаряли с „ Продължаваме промяната “ (ПП), които ще получат първия мандат за сформиране на кабинет.

Очаква се президентът да го връчи още тази седмица, откакто се чака Кирил Петков внесе оставката на държавното управление в понеделник. Дотук се стигна в Народното събрание, който беше импортиран от ГЕРБ след напускането на партията на Слави Трифонов „ ИТН “ (ИТН) от ръководещата коалиция.

Нинова сподели още, че Българска социалистическа партия изрично няма да взе участие в държавно управление, в което са ГЕРБ и Движение за права и свободи. Същата позиция

Кирил Петков Политическа партия да договаря с Бойко Борисов (ГЕРБ), Делян Пеевски (ДПС) и Костадин Костадинов („ Възраждане “). Той сподели още и че партията му няма да договаря с някогашните си съдружни сътрудници Има Такъв Народ и дефинира сходен ход като „ дефиницията на нелепост “.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов в понеделник също разяснява опитите за съставяне на държавно управление в границите на сегашния парламент. Той сподели, че партията би взела участие в коалиция с Политическа партия и не сложи условия за оказването на поддръжка.
 Двете Българии, които не се срещнаха към Народното събрание  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Атанасов също изключи разновидността за договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи, като разяснява, че държавното управление е направило доста и в случай че се съпостави с 12-те години ръководство на Бойко Борисов, той би трябвало да се скрие. По думите на Атанасов фантазията на Борисов е да бъде Ахмед Доган в Банкя.

Атанасов позволи и че може да има различен претендент за министър председател от Политическа партия като Асен Василев, който по думите му има нужните качества.

През уикенда представители на ГЕРБ споделиха, че ще върнат мандата за съставяне на държавно управление, като го получат, тъй като съгласно тях би трябвало да има нови избори.

„ Убедени сме, че публичното доверие задължава, по тази причина е най-добре да отидем на избори и тогава - каквото хората кажат “, сподели Атанасова по Нова телевизия.

Партията, с която никой от останалите партии в Народно събрание не са подготвени да договарят е "Възраждане " с водач Константин Константинов.

След оставката на актуалното държавно управление с министър председател Кирил Петков, президентът Румен Радев би трябвало да връчи мандат за съставяне на ново в границите на актуалното Народно заседание на най-голямата партия. Това е „ Продължаваме промяната “. Ако те го върнат несбъднат, Радев го връчва на втората партия по брой на депутати – ГЕРБ-СДС. След това избира на коя партия да връчи третия мандат. Ако и те не образуват кабинет, президентът разпуска Народното събрание, назначава служебно държавно управление и насрочва избори.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Двете Българии, които не се срещнаха към Народното събрание  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР