Лидерът на БСП Корнелия Нинова е убедила всички парламентарни групи

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е убедила всички парламентарни групи
Коментари Харесай

Депутатите се обединиха срещу свободната продажба на земя на чужденци

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е убедила всички парламентарни групи – ГЕРБ, Обединени патриоти и „ Воля”, без Движение за права и свободи - да се отсрочи законопроектът на държавното управление за отпадане на рестриктивните мерки за продажба на земеделска земя на чужденци.

Нинова е поискала законът да бъде отсрочен най-малко с два месеца - за сесията на депутатите наесен. А през това с тематиката да се ангажират и българските евродепутати от всички политически сили, да се проведат диалози в Европейската комисия, поради която се постанова смяната.

Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че има и други страни от Европейския съюз, които са защитили позицията си и не позволяват свободна търговия със земята си, като Унгария, Полша, Словакия и Словения.

От Движение за права и свободи обаче са безапелационни, че няма по какъв начин да не се съблюдава подписания контракт с Европейския съюз по отношение на свободното придвижване на артикули и капитали. " Земеделската земя би трябвало да се продава свободно ", безапелационен бе депутатът от Движение за права и свободи и някогашен зам.-министър на земеделието Бюрхан Абазов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР