Лидерът на БСП Корнелия Нинова е предупредила Елена Йончева, че

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е предупредила Елена Йончева, че
Коментари Харесай

Елена Йончева обяви, че Нинова е знаела в аванс за делото на прокуратурата

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е предизвестила Елена Йончева, че прокуратурата ще заведе против нея дело за пране на пари, в случай че не се откаже от следствието за „ къщата в Барселона “. Разговорът сред двете е бил извършен през юли 2018 година, като Йончева е мислила, че Нинова е желала да я защищити.

“Беше в края на юли, в постройката на Народното събрание, беше петъчен ден. Корнелия Нинова седна до мен в пленарната зала, в залата съвсем нямаше хора. Преди това бях оповестила пред публицисти, че ще продължа следствието за къщата в Барселона, което не е мое. Това е журналистическо следствие, само че аз ще го продължа, като употребявам всички средства, с цел да се стигне до истината. Г-жа Нинова ми сподели, че в случай че продължа това следствие като евродепутат, тя има информация, че против мен ще бъде повдигнато обвиняване от прокуратурата “, изясни Йончева пред.

“Аз ѝ споделих (на Нинова), че няма от какво да се тормозя и ще продължа това следствие. Тогава допусках, че госпожа Нинова просто желае да ме защищити от възможен удар на прокуратурата и я уверих, че нито аз, нито тя има от какво да се тормози, тъй като в моята биография няма нещо, което да е притеснително “, сподели евродепутатът от Българска социалистическа партия.

Елена Йончева повтори, че е очаквала политическа поддръжка от водача на Българска социалистическа партия за сигналите си против Борисов, само че не е получила такава.

“Тези сигнали към този момент не стоят съществено, наподобяват като една персонална борба. Аз нямам персонална борба с Борисов. Освен това в никакъв случай госпожа Нинова не е отправяла искане към господин Цацаров, към проверяващите органи, да се обърне внимание за тези сигнали. Освен това, когато направих тази експертиза в американска лаборатория (за записа с гласа на премиера), не съм чула от госпожа Нинова, че има такава експертиза, която потвърждава, че това е гласът на Борисов. Вие какъв извод ще си извършите? “, споделя Йончева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР