Лидерът на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин смята да блокира

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин смята да блокира
Коментари Харесай

Корбин ще опита да свали Джонсън

Лидерът на английската Лейбъристка партия Джеръми Корбин счита да блокира Брекзит без договорка, като оглави краткотрайно държавно управление, откакто бъде гласуван избор на съмнение в настоящето държавно управление на Борис Джонсън. Тогава Корбин възнамерява да отсрочи излизането на Англия от Европейски Съюз, с цел да има задоволително време да бъдат проведени общи избори.

В момента Борис Джонсън има работно болшинство от единствено един глас с помощта на поддръжката на северноирландската Демократична юнионистка партия. През предходната седмица Джонсън прикани държавните чиновници да се готвят за Брекзит без договорка и да трансфорат това в собствен главен приоритет. Премиерът съобщи, че би предпочел да реализира договорка с Европейски Съюз, само че това " може да не се случи ". Той прикани депутатите да изпълнят обещанието си да уважат резултата от референдума през 2016 година за излизане на страната от Европейския съюз. По време на предизборната си акция той неведнъж съобщи, че със или без договорка Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври.

Джеръми Корбин изложи проектите си в писмо до водачите на показаните в Народното събрание опозиционни партии и несъгласните с политиката на премиера депутати от Консервативната партия. Корбин уточни, че ще изиска избор на съмнение в държавното управление при първа опция. За да нанесе проваляне на държавното управление обаче, той ще има потребност от поддръжката на болшинството депутати. В четвъртък депутатът от Лейбъристката партия Ребека Лонг-Бейли съобщи пред Би Би Си, че опозицията ще се опита да провокира избор на съмнение " допустимо най-скоро ", откакто английският парламент възобнови работата си при започване на септември.

Не е несъмнено обаче, че останалите опозиционни партии ще гласоподават срещу държавното управление. Лидерът на либералдемократите Джо Суинсън към този момент назова проектите на лейбъристкия водач " цялостна нелепост ", само че бяха посрещнати с утвърждение от представителите на уелската партия " Плайд Къмри " и Шотландската национална партия. Лидерът на групата на ШНП Йън Блекфорд даже съобщи, че е дал отговор на Корбин с искане за среща сред водачите на опозиционните партии за да се построи " необятна коалиция " против Брекзит без договорка.

Ако Корбин въпреки всичко успее да получи поддръжка и оглави държавно управление, по-късно ще му е нужно утвърждението на две трети от депутатите за свикването на общи избори. А в случай че това стане, Корбин дава обещание, че ще води акция за втори референдум за Брекзит с алтернатива за оставане в Европейски Съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР