Лидерът на Беларус: Призовах наемника Пригожин да `внимава`

...
МОСКВА (Ройтерс) - Беларуският президент Александър Лукашенко каза в петък,
Коментари Харесай

МОСКВА (Ройтерс) - Беларуският президент Александър Лукашенко каза в петък, че е предупредил шефовете на руските наемници Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин да внимават за възможни заплахи за техните животи и той настоя, че бойците на Вагнер ще останат в Беларус.

Президентът Путин първоначално се зарече да смаже бунта на Пригожин през юни, сравнявайки го с военновременните вълнения, поставили началото на революцията от 1917 г., но часове по-късно беше сключено споразумение решен да позволи на Пригожин и някои от неговите бойци да отидат в Беларус.

Лукашенко, който помогна за сключването на сделката, използва затворнически жаргон малко след бунта, за да каже, че е убедил Путин да не „унищожава“ наемник, който беше посочен като пътник в частен самолет, който се разби в сряда северно от Москва.

Пригожин, каза Лукашенко в петък, на два пъти е отхвърлил опасенията, изразени от беларуския лидер относно възможни заплахи за живота му.< /p>

Лукашенко каза, че по време на бунта е предупредил Пригожин, че ще „умре“, ако продължи да марширува към Москва, на което според него Пригожин отговорил:

„По дяволите това - ще умра."

Тогава, каза Лукашенко, когато Пригожин и Уткин, които помогнаха за намирането на Вагнер и също беше посочен като пътник в самолета, който се разби, дойдоха да го видят, той предупреди и двамата:

"Момчета - внимавайте".

От думите на Лукашенко, които бяха съобщени от държавната информационна агенция БЕЛТА, не стана ясно кога се е състоял този разговор.

Лукашенко, както стар познат на Пригожин, така и близък съюзник на Русия, каза, че Путин няма нищо общо със самолетната катастрофа.

„Познавам Путин: той е пресметлив, много спокойно, дори закъсняло“, каза Лукашенко. „Не мога да си представя, че Путин го е направил, че Путин е виновен. Това е твърде груба и непрофесионална работа.“

Кремъл каза в петък, че предположенията на Запада, че Пригожин е бил убит по негова заповед, са „ абсолютна лъжа", като същевременно отказа окончателно да потвърди смъртта му, позовавайки се на необходимостта да се изчакат резултатите от тестовете.

Лукашенко каза, че бойците на Вагнер ще останат в Беларус.

"Залогът е жив, Вагнер е жив а Вагнер ще живее в Беларус“, каза Лукашенко. „Ядрото остава тук.“

„Докато се нуждаем от това звено, те ще живеят и работят с нас“, каза той.

(Написано от Гай Фолконбридж; Редактиране от Хю Лоусън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР