Лично за мен научната дейност е много важна. Имам редица

...
Лично за мен научната дейност е много важна. Имам редица
Коментари Харесай

Д-р Тончев, „Сърце и Мозък“: Скоро ще сме на световната карта с развиване на наука в Бургас

„ Лично за мен научната активност е доста значима. Имам редица изявления в интернационалните издания, носега дружно с екипа ни от Лабораторията по електрофизиология и кардиостимулация в „ Сърце и Мозък “ Бургас приготвяме взаимно последваща и ще можем да се представим пред интернационалната научна общественост в медицината с наш труд. Той ще бъде чисто български и бургаски. Искаме да сме на международната карта с това, че се опитваме да развиваме науката напред “. Това сподели в рубриката „ По-здрави с Дарик Югоизток “ доктор Ивайло Тончев, който оглавява една от най-модерните по международните медицински стандарти Лаборатории за България - тази по електрофизиология и кардиостимулация във високотехнологичната „ Сърце и Мозък “ в Бургас.

Цялото изявление с доктор Ивайло Тончев, чуйте в звуковия файл:

Привлечен от управлението на болничното заведение през 2020, откакто работи с едни от най-големите светила в региона на електрофизиологията в света. В практиката си е спасявал живот и е поставял пейстмейкър на 101-годишен пациент. А макар годините си, към този момент има зад тила си десетки научни изявления в влиятелни интернационалните журнали и голям брой награди и оценки.

Година откакто работи във вътрешното поделение и незабавния център на университетската болница във Варна, доктор Тончев печели стипендия за специализация по кардиология в Университетска болница „ Хадаса “ в Йерусалим, Израел, под директното управление на проф. Хайм Лотан. Стартира интензивно образование в областта на ритъмните и проводни нарушавания в екипа на проф. Давид Луриа и проф. Бернард Беласен.

Преподава близо 3 годинив Медицинския университет в Йерусалим. Започва тясна специализация по електрофизиология и кардиостимулация в „ Роял Мелбърн Хоспитал “ в Австралия, с пряк наставник и супервайзър проф. Джонатан Калман. Преминава профилирани курсове на образование в региона на електрофизиологията и кардиостимулацията във Виена, Тел-Авив, Монако и Будапеща.

Д-р Тончев е сертифициран от Европейската асоциация за аритмии като инвазивен електрофизиолог, има документи за електрокардиостимулация и експертно равнище за електрофизиология в България. От 2023 година е член на съсловното съдружие по кардиостимулация и електрофизиология в България (ССКЕБ).

Професионалните и научни ползи на доктор Тончев са в региона на клиничната кардиология, инвазивната електрофизиология и кардиостимулацията. По думите му, решението да се върне в България е било отговорно, само че не съжалява.

„ Предложението на управлението на „ Сърце и Мозък “ включваше опцията да работя в качествена зала, с качествено съоръжение и да дефинирам самичък пациентите, с които ще работя, т.е. да са хора подобаващи за тези процедури. И тъкмо по този начин се случи, когато дойдох в Бургас. А това са доста значими неща за спокойствието на лекарите в грижата към пациентите им “, споделя експертът.

„ Електрокардиостимулацията покрива най-вече възрастните пациенти сбавен пулс или брадиаритмия. Товаводи до световъртежи, от време на време припадъци исърдечна непълнота. В тези случаи решението е слагане на пейстмейкър. Процедура в границите на час, под локална анестезия. В залата пускаме на пациентите класическа музика за утешение. В нашата специалност не може да се абсолютизира, само че мога да кажа, че имаме съвсем 100% успеваемост или съвсем не се стига до затруднения. От друга страна електрофизиологията е много по-млада и неразпространена просвета в международен мащаб и в България. Тук имаме удоволствието да сме част от болнична група, която е добре оборудвана и в Източна България сме единствените, които имаме опция да лекуваме тези пациенти. Ако мога да сравня оборудването в „ Сърце и мозък “ с това, с което работих в Мелбърн, то нашето е по-качествено. Това способства за по-качественото осъществяване на процедурите и доста понижава рисковете от затруднения, което за мен е най-важно “, сподели още д-рТончев.

Според него, Лабораторията по електрофизиология и кардиостимулация на „ Сърце и Мозък “ е в крайник с най-новите трендове в медицината. Оборудвана по метод, отговарящ на високите международни стандарти. „ Тя е разположена в операционния ни блок, по този начин имаме бърза връзка с колегитеот Кардиохирургия и от Съдова хирургия. Електрофизиологичните процедури имат доста невисок % затруднения, когато се работи с инсталация като нашата и всички помощни средства, обезпечени от управлението, рискът е под 1% “, споделя още той.

И дефинира залата на като една от най-добре оборудваните в България, осигуряваща цялостна сигурност и оптимално щадяща за пациентите от облъчвания, извънредно прецизна инсталация, която с изключение на, че дава отговор на последния международен тренд, по думите му е аналогична с тази в най-хубавите лечебни заведения в чужбина. „ Щастлив съм, че мога да работя със същото съоръжение, с което съм работил отвън страната. Залата на Кралската болничното заведение в Меблърн е аналогична на тази в „ Сърце и мозък “. И най-важното методът и всяка една стъпка, по която работим тук са същите. Проф. Джонатан Калман от Мелбърн, който беше мой пряк наставник и супервайзър е основоположникът на тези науки и е в топ 10 в света. Именно неговата методология усвоих и прилагаме тук в Бургас “, показа още експертът.

След образованието и взаимна му работа със светилото в аритмологията и елекрофизиологията на Израел, проф. Давид Луира, двамата не престават да се съветват при тежки и комплицирани случаи на пациенти. Нещо повече, още това лято той персонално ще посети болница „ Сърце и Мозък “ в Бургас, където ще си партнира с доктор Ивайло Тончев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР