Личните лекари са готови да ваксинират безплатно хората над 65

...
Личните лекари са готови да ваксинират безплатно хората над 65
Коментари Харесай

Ваксинират безплатно срещу пневмококи хората над 65-годишна възраст у нас

Личните лекари са подготвени да имунизират гратис хората над 65 против пневмококови инфекции. Дозите са обезпечени по националната стратегия за възстановяване на ваксинопрофилактиката, а ползата към слагането на имунизациите е огромен сподели инспекция на Българска национална телевизия - Пловдив.

След като имунизациите в Пловдив бяха възобновени след отпадането на противогрипните ограничения, искащите не стопират да питат за новата ваксина. Интересът към безплатната имунизация в практиката на доктор Левена Кирева е огромен.

" Могат да заявят, да се запишат и да им се приложи еднократно тази ваксина като интервалът на имунитета, който се основава е от 3 до 5 години ", изяснява тя.



Целта на националната стратегия е до 2026 година 15% от възрастните хора да бъдат имунизирани против пневмококи.

" Той е най-честият извършител в действителност на пневмонии на тази възраст, от които доста постоянно се стига до по-тежки обстановки. Така че, в случай че покрием и този риск, в действителност ще осигурим на нашите родители, баби, дядовци едно по-голямо успокоение изключително в грипния сезон ", споделя Ангел Кунчев – основен държавен здравен контрольор.

Поставянето на безплатните ваксини занапред стартира в България, тъй че всеки на и над 65-годишна възраст може да попита линия си доктор за нея.

Н. Ангелова, М. Хубинова/Д. Рочев, В. Кръстев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР