Личните данни на над 2,7 милиона души могат да бъдат

...
Личните данни на над 2,7 милиона души могат да бъдат
Коментари Харесай

Личните данни на над 2,7 млн. души могат да бъдат засегнати при скандала с изтичането от Facebook

Личните данни на над 2,7 милиона души могат да бъдат наранени при абсурда с приключването от Фейсбук, който се развихри по отношение на активността на английската маркетингово компания „ Кеймбридж Аналитика “. Това заяви представителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн в Брюксел.
" По наши оценки персоналните данни на над 2,7 милиона европейци могат да бъдат наранени ", сподели той.
Европейският парламент по-рано предложения основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг да даде пояснения по случая и да даде информация за ограниченията, които подхваща компанията за отбрана на персоналните данни на своите клиенти, напомня БГНЕС.
На 4 април управлението на Фейсбук разгласи, че започва редица нововъведения за повишение на сигурността на персоналните данни на клиентите на едноименната обществена мрежа, а също по този начин изрази мнението, че „ Кеймбридж Аналитика “ най-вероятно е събрала персоналните данни на 87 милиона клиенти на мрежата благодарение на наетата изследователска организация Global Science Research. В отговор на това съмнение от „ Кеймбридж Аналитика “ обявиха, че не могат да получат информация за подобен размер, защото са имали лиценз за потреблението на данните на не повече от 30 милиона души, получени от GSR.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР