Личните данни на 5,4 милиона потребители на Twitter, получени при

...
Личните данни на 5,4 милиона потребители на Twitter, получени при
Коментари Харесай

Изтекоха личните данни на над 5 милиона потребители на Twitter

Личните данни на 5,4 милиона консуматори на Twitter, получени при пробив в обществената мрежа през 2021 година, към този момент са обществено налични в хакерски конгрес. Това настояват отчети по киберсигурност, представени от международните медии.

Експерти по отбрана на персоналните данни акцентират, че откриватели по сигурността имат информация и за различен пробив, доста по-голям, до който ще бъде даден свободен достъп и то напълно скоро. Всичко това демонстрира уязвимостта на обществената платформа, неотдавна добита от милиардера Илон Мъск.

Публикуваните в този момент данни включват частни телефонни номера и имейл адреси

Припомняме, че през юли 2021 година хакер пусна за продажба персонална информация за над 5,4 милиона консуматори на Twitter в хакерски конгрес, като оповестената цена беше $30 000. Въпреки че по-голямата част от данните се състоеше от обществено налична информация - идентификатори за Twitter, потребителски имена и локации, тя включваше и персонална информация като телефонни номера и имейл адреси. Именно те през днешния ден излизат нескрито.

Хакерският пробив се е състоял, в резултат на накърнимост на API на Twitter, разкрита в границите на стратегия, наречена HackerOne. Тя е разрешава на хакерите да подават телефонни номера и имейл адреси в API, с цел да извличат свързани с тях идентификатори в Twitter.

По този метод хакерите могат да свържат профила с обществена информация за него, създавайки самобитно " досие " на потребителя. Именно такива сега са оповестени изцяло гратис във въпросния хакерски конгрес.

Според специалисти по сигурността съществува още по-голяма база данни, която занапред ще бъде оповестена в " тъмната мрежа ". Тя съдържа десетки милиони записи - персонални телефонни номера, обществена информация, имена на сметки, идентификации, биографии, както и потребителски имена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР