Лична вендета в Наказателния кодекс няма. Българската прокуратура работи по

...
Лична вендета в Наказателния кодекс няма. Българската прокуратура работи по
Коментари Харесай

Цацаров: Лична вендета в Наказателния кодекс няма

" Лична вендета в Наказателния кодекс няма. Българската прокуратура работи по българските закони, съгласно които виновите биват обвинени и това е задачата на наказателния развой ".

Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров преди срещата с представители на Българска социалистическа партия в Народното събрание по отношение на подготвяния от тях план на антикорупционен закон.

Цацаров беше помолен да разяснява изказването на брачната половинка на някогашния мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев - Антоанета Василева, която в писмо до президента Румен Радев съобщи, че основният прокурор употребява детето ѝ - Радосвета Василева за персонална вендета.

Радосвета Василева стана обвинена в средата на август за пране на пари за това, че през 2013 година е купила апартамент в България с пари, дарени от татко ѝ в България. Според българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с незаконен генезис. Беше издадена и европейска заповед за арест за Радосвета Василева. Малко по-късно тя заяви в блога си, че е в Сърбия и е била арестувана за малко, само че след това освободена.

Попитан по какъв начин ще разяснява изказванието на Антоанета Василева, че швейцарски съд е почел документите, които фамилията е приложило и е отхвърлил молбата на българската комисия за лишаване на имуществото за блокиране на същия парцел, за който Радосвета Василева е обвинена, Цацаров още веднъж повтори, че българските управляващи работят по наредбите на Наказателния кодекс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР