Личен мотив бил в основата на палежа на колите на

...
Личен мотив бил в основата на палежа на колите на
Коментари Харесай

Загубено портмоне и лична вендета са причините за палежа на колите на таксиметровия бос Киров

Личен претекст бил в основата на палежа на колите на таксиметровия необут Мариян Киров. Това оповестиха от Районна прокуратура, представени от.

8 таксиметрови автомобила са били изпепелени нощес в пловдивското село Ягодово. Полицията задържа причинителя - 27-годишен мъж от село Крислово.

 Подпалвач изпепели 8 таксита в село край Пловдив (снимки) Виж още

От прокуратурата обясниха, че претекстът бил персонален след пререкания с таксиметровата компания.

" Причините са в развой на изясняване. 28-годишният е обяснил, че преди време е изгубил портфейл с 600 лв. в едно от такситата на компанията. Скоро отново е имал пререкания с лидер на такси и повода за палежа е ненавист към сектора. Той твърди, че самичък е решил да подпали колите за персонална вендета ", сподели Атанас Илиев - представител на Районна прокуратура.

От държавното обвиняване обаче не обясниха дали се касае за поръчков палеж. От причинителя са конфискувани натривки, а в дома му е направено претършуване. Преглеждат се и видеоматериали от региона.

" Запалени са 6 автомобила, имало и бус, и различен автомобил. Установено е, че колите са били на паркинг покрай сервиз. Автомобилите са били без батерии, което приказва че пожарът не е в резултат на късо съединяване. Задържан е мъж, на който е повдигнато обвиняване. Районна прокуратура ще изиска налагане на мярка " задържане под стража " по отношение на него. Предвиденото наказване е до 8 години отнемане от независимост ", сподели Районният прокурор Чавдар Грошев. Той добави, че Мариян Киров е бил разпитан по-рано през днешния ден.

А Киров съобщи, че е очаквал похищението.

Коронавирус рецесията засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила останали да работят едвам десетина. Неизползваните транспортни средства били паркирани пред сервиз на улица " Васил Левски ".

" Не знаех, че към този момент има задържан. Що се отнася до палежа - чаках го от двама души. За момента имена няма да загатвам. Подробно съм ги описал в жалбата си пред проверяващите. За мен похищението е поръчково и идва от конкурентни компании в сектора. Причината - последните месеци съм алармирал неведнъж до институциите за нарушавания от таксиметрови сдружения. Последната тъжба e отпреди 7-8 дни, когато в детайли съм описал схемите за укриване на Данък добавена стойност и оборот. Освен това доста компании не заплащат осигуровки на водачите и даже водачите са без трудови контракти. Сезирал съм институциите и за това, че след февруари месец кметът на Пловдив има право да лишава лиценза на компании с нарушавания. Това не се прави, макар че законът го разрешава и макар че са общоизвестни нередностите. Ние, постоянните превозвачи, губим от тези схеми. Губи и страната ", съобщи Мариян Киров.

Щетите породени от пожара са над 70 хиляди лв., показва таксиметровият необут.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР