Либийските власти започнаха разследване на срутването на стените на два

...
Либийските власти започнаха разследване на срутването на стените на два
Коментари Харесай

Либийските власти разследват срутването на язовирните стени след опустошителното наводнение

Либийските управляващи започнаха следствие на сриването на стените на два язовира, което аргументи опустошително наводняване в крайбрежния град Дерна, до момента в който избавителните екипи не престават да търсят тела на жертви близо седмица откакто потопът умъртви повече от 11 000 души, съобщи Асошиейтед прес.

Проливните дъждове, провокирани от средиземноморската стихия " Даниел ", предизвикаха смъртоносни наводнения в източната част на Либия предишния уикенд. Поройните дъждове препълниха два язовира, чиито стени рухнаха. Водна стена с височина няколко метра опустоши центъра на Дерна, унищожи цели квартали и отнесе хора в морето.

По данни на либийския Червен полумесец повече от 10 000 души са изчезнали. Шест дни по-късно издирвачите не престават да копаят в калта и разрушените здания, търсейки тела и възможни оживели. Червеният полумесец до момента е удостоверил 11 300 смъртни случая.

Властите и групите за помощ показват угриженост за разпространяването на заболявания, излъчени по воден път, и за вероятното пренасяне от водната буря на взривни субстанции, каквито в Либия има доста вследствие на продължаващия повече от 10 години спор.

Главният прокурор на Либия Ал-Седик Ал-Сур съобщи, че прокурорите ще проверяват сриването на двата язовира, които са издигнати през 70-те години на предишния век, както и разпределението на средствата за поддръжка. Той съобщи, че прокурорите ще проверяват локалните управляващи в града, както и предходните държавни управления.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР