Либерото Ивелина Монова ще бъде капитан на Марица (Пловдив) и

...
Либерото Ивелина Монова ще бъде капитан на Марица (Пловдив) и
Коментари Харесай

Ивелина Монова отново повежда Марица с капитанската лента

Либерото Ивелина Монова ще бъде капитан на Марица (Пловдив) и през новия сезон 2022-2023. Монова има във визитката си пет шампионски трофеи в НВЛ, пет Купи на България и един път е притежател на Суперкупата, всичките с тима на Марица.

Тя стартира професионалния си път в школата на Марица и е част от състава спечелил първия трофей в историята на клуба – Купа България 2012.Монова игра в чужбина с екипа на немския Алианц МТФ (Щутгарт) през сезон 2012-2013, преди още веднъж да се завърне в Марица и да стане част от най-успешния интервал в историята на клуба. Последно Ивелина Монова беше в състава на румънския Щиинца (Бакъу) през сезон 2018-2019.

Монова е някогашна националка и е взела участие на Световните шампионати през 2018 година и през 2014 година Участвала е и на Европейското състезание през 2011 година в Италия и Сърбия.

„ Ние излизаме всеки мач за победа и да реализираме върха, който стои пред нас. Ако някой тим съумее да ни затрудни или победи ще го поздравим. Смятам, че имаме волейболистки, които могат да пробият в бъдеще. Най-важното е да са живи и здрави, чака ги едно ярко бъдеще с вярна работа и настройка “, съобщи капитанката на маричанки на брифинга преди началото на новия сезон.

Марица стартира на следващия ден присъединяване си в Национална волейболна лига с мач против новака Марица 2022 (Пловдив). Двубоят е от 17.30 ч. в зала " Сила ".

Днес ще бъде формалното показване на





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР