Либералната Партия на реформите на премиерката на Естония Кая Калас

...
Либералната Партия на реформите на премиерката на Естония Кая Калас
Коментари Харесай

Премиерът на Естония постига споразумение, за да си върне мнозинството в парламента

Либералната Партия на промените на премиерката на Естония Кая Калас разгласи, че след месец договаряния е постигнала съглашение за съставяне на коалиция , която да разполага с болшинство в Народното събрание, заяви.

Калас в профил младшия си съдружен сътрудник, Центристката партия, на 3 юни, откакто тя застана на страната на крайнодясна група в Народното събрание и отхвърли държавната промяна на началното обучение. Партията на промените стартира договаряния с консервативната партия Исамаа и лявоцентристката Социалдемократическа партия на 11 юни.

В изказване на Партията на промените от късно през вчерашния ден се споделя: " След днешните съглашения трите политически партии ще образуват взаимна държавна коалиция ".
 Управляващата коалиция в Естония се разпадна
Управляващата коалиция в Естония се разпадна

Премиерът на Естония Кая Калас прикани за договаряния за ново държавно управление

Партиите, които ще имат 56 места в 101-членния парламент, се споразумяха да гласоподават за прекосяване към естонски език единствено за предучилищното и началното обучение до 2024 година По данни на държавното управление съвсем една четвърт от популацията на Естония са с етнически съветски генезис.

Калас съобщи пред осведомителния портал Дели, че е съгласна да подаде оставка на по-късна дата, и да бъде назначена още веднъж от новото болшинство като част от процеса на съставянето на новия кабинет. Следващите избори в страната с население от 1,3 млн. души са планувани за март 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР